Hyppää pääsisältöön

Meilahden uusi raitiotien kääntöpaikka

Tukholmankadun ja Haartmaninkadun risteykseen on valmistunut uusi raitiovaunujen kääntöpaikka ja pohjoinen päätepysäkki. Uusi päätepysäkki sijaitsee Rosina Heikelin puiston reunalla Haartmaninkadulla. Sitä käyttää linja 3 ja tulevaisuudessa linja 7. Urakan yhteydessä on uusittu katujen kunnallistekniikkaa. Katutyö viimeistellään keväällä 2023.

Päivitys 22.12.2022

Päätepysäkki on valmistunut ja raitiovaunu 3 aloitti kulkemaan uudella reitillään Meilahden sairaalalle 12.12. alkaen. Bussiliikenne palautuu kiertoreitiltä Haartmaninkadulle 23.12.2022.

Urakan valmistuminen on viivästynyt urakan laajentumisen ja lisätöiden vuoksi. Katujen pinnat viimeistellään keväällä 2023. Jalkakäytävät ja pyörätiet asfaltoidaan kierrätysmateriaalista valmistetulla väliaikaisella asfaltilla ja ajoradat pohja-asfaltoidaan talvikauden ajaksi. Rakennustyöt jäävät talvitauolle viikon 51 päätteeksi. Viikolla 52 tehdään työmaan purku- ja siivoustöitä.

Myös kunnallistekniikkaa ja pyöräteitä uusitaan

Haartmaninkadulle rakennetaan raitiokiskot ja yksisuuntaiset pyöräkaistat. Haartmaninkadun remontoitavalla osuudella kaikki kadunalainen kunnallistekniikka, kuten vesijohdot ja viemäröinti sekä kaukolämpöputket, uusitaan. Tukholmankadun ratikkakiskot uusitaan liittymäalueella.

Urakka vaikuttaa liikenteeseen. Raitiolinja 4:n kulkuun tulee katko 1.8.–9.8. Tukholmankadun töiden ajaksi. Myös ajokaistoja joudutaan ajoittain sulkemaan. Katutyöt vaikuttavat myös Haartmaninkadulla, jolla läpiajo kielletään. Kiinteistöihin ajaminen on kuitenkin sallittua, ja yhteys Haartmanin sairaalaan säilyy urakan ajan. Bussien reitteihin tulee vähäisiä muutoksia.

Katutyöt edellyttävät louhintaa. Louhinnat tehdään räjäyttämättömällä menetelmällä viereisen sairaalan herkkien laitteistojen vuoksi. Työt tehdään pääsääntöisesti arkisin klo 7–22 välisenä aikana. Urakasta voi aiheutua melua.

Meilahden raitiotien kääntöpaikan työmaa-alueiden sijoittuminen kartalle.
Kuva: Helsingin kaupunki
Sulje