Hyppää pääsisältöön

Varhaiskasvatus illalla, yöllä ja viikonloppuna

Vanhempien säännöllisen vuorotyön tai opiskelun ajaksi lapselle järjestetään varhaiskasvatusta illalla, yöllä ja viikonloppuina vuoropäiväkodeissa.

Vanhempien säännöllisen vuorotyön tai opiskelun ajaksi lapselle järjestetään varhaiskasvatusta illalla, yöllä ja viikonloppuina.

Vanhempien säännöllisen vuorotyön tai opiskelun ajaksi voidaan lapselle järjestää varhaiskasvatusta klo 17.30 jälkeen, yöllä ja viikonloppuna. Säännölliseksi tarve katsotaan, jos edellä mainittuina aikoina tarvitaan varhaiskasvatusta keskimäärin viitenä päivänä kuukaudessa kolmen kuukauden jaksolla.

Jos tarve on vähäistä, lapsen varhaiskasvatus järjestetään tavallisessa päiväkodissa tai perhepäivähoidossa ja vuorohoito tarvittaessa varahoitona vuoropäiväkodissa. Varahoidon tarpeesta ja käytöstä sovitaan erikseen lapsen oman varhaiskasvatuspaikan ja vuorohoitoyksikön johtajan kanssa.

Lasten varhaiskasvatuksen tarve perustuu vanhempien työvuoroihin tai opiskeluaikoihin. Kun varhaiskasvatuksen tarve iltaisin ja viikonloppuna päättyy, vähenee tai sitä käytetään ilmoitettua vähemmän, lapselle järjestetään varhaiskasvatuspaikka 6.15-17.30 toimivasta ryhmästä, päiväkodista tai perhepäivähoidosta. Tarvittaessa lapselle järjestetään edelleen varahoitona varhaiskasvatusta illalla, yöllä ja viikonloppuna auki olevassa yksikössä.

Kesällä ja juhlapyhien aikana päiväkodit ovat avoinna erillisen ilmoituksen mukaan.