Hyppää pääsisältöön

Helsingin kielilukio

Lukiossamme on kolme linjaa: yleislinja, englannin- ja suomenkielinen linja sekä kielet ja kansainvälisyys -painotus.
Helsingin kielilukion sisäänkäynti

Helsingin kielilukiossa on kolme linjaa: englannin- ja suomenkielinen linja, kielet ja kansainvälisyys -painotus ja yleislinja.Voit hakea toisen asteen yhteishaussa kaikille näille linjoille. Opiskelijat suorittavat kaikilla linjoilla suomenkielisen ylioppilastutkinnon.

Helsingin kielilukiossa painotetaan kieliä ja kansainvälisyyttä, kulttuurien tuntemusta, taiteita, kestävää kehitystä ja tulevaisuuden taitoja. Kielilukiossa voi opiskella 13 eri kieltä eli suomea, ruotsia, englantia, saksaa, ranskaa, italiaa, espanjaa, latinaa,venäjää, japania, kiinaa ja arabiaa. Kielivalikoimaan on tulossa uutena korean kielen kurssi syksyllä 2021.

Opiskelijoita kannustetaan aktiiviseen osallistumiseen, yhdessä toimimiseen ja luovaan toimintaan. Opiskelussa hyödynnetään verkko-oppimisen mahdollisuuksia. Soveltavia kursseja on runsaasti. Kurssitarjonta on laadittu niin, että esimerkiksi pitkän matematiikan ja fysiikan voi yhdistää monipuoliseen kieliohjelmaan.

Helsingin kieliukio valmentaa opiskelijat jatko-opintoihin, työelämään ja yhteiskunnan aktiivisiksi jäseniksi, joilla on yrittäjämäinen asenne.

Lukio muuttaa uusiin tiloihin uudisrakennuksen valmistuttua Myllypuroon elokuussa 2023 osoitteeseen Kiviparintie 1.

Sijainti

Kajaaninlinnantie 10 00900 Helsinki

Yhteystiedot

Kajaaninlinnantie 10 00900 Helsinki

+358 9 310 82184
PL 90303, 00099 Helsingin kaupunki
https://www.hel.fi/kielilu/fi

Reitti pääsisäänkäynnille

  • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
  • Kulkureitti sisäänkäynnille on opastettu, tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.

Pääsisäänkäynti

  • Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
  • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi aukeaa automaattisesti liikkeentunnistimella.

Sisätilat

  • Toimipiste sijaitsee samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.
  • Tilassa on pyörätuolinostin.
  • Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi.
Sulje