Hyppää pääsisältöön

Lakimies

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala, Hallintopalvelut, Juridinen tuki
Hae työpaikkaa

Tervetuloa töihin Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialalle! Toimiala vastaa laadukkaiden sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden järjestämisestä kaupunkilaisille. Tämän tehtävän mahdollistamiseksi tarvitsemme joukkoomme aktiivisen työotteen omaavan lakimiehen.

Lakimiehen tehtäviin kuuluvat muun muassa:
- Päätöksenteon juridinen tuki muun muassa sosiaalihuollon ja erityisesti esimerkiksi lastensuojelun, vammaispalveluiden sekä kuntien välisiä korvausasioita koskevissa juridisissa kysymyksissä
- Ohjaus ja neuvonta yleishallinnollisissa ja vahingonkorvausoikeudellisissa asioissa sekä sosiaali- ja terveydenhuollon lainsäädäntöä koskevissa kysymyksissä
- Kantelujen johdosta annettavien lausuntojen valmistelu
- Oikeudellisiin kysymyksiin liittyvien koulutusten järjestäminen henkilöstölle
- Kaupungin edustaminen hallinto-oikeudessa.

Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää kokemusta vastaavan vaativan oikeudellisen asiantuntijatehtävän hoitamisesta julkisella sektorilla, kunnan päätöksentekoa ohjaavan lainsäädännön tuntemusta sekä sosiaalihuoltoon liittyvän lainsäädännön hallintaa ja käytännön soveltamiskokemusta.

Tehtävän hoitaminen edellyttää myös sujuvaa suullista ja kirjallista ilmaisua sekä hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja. Luemme eduksi kokemuksen lastensuojeluun liittyvän juridiikan soveltamisesta ja kokemuksen kunnan edustamisesta hallinto-oikeudessa erityisesti lastensuojeluasioissa.

Tarjoamme Sinulle avoimen ja mukavan työyhteisön, jossa kollegoiden tuki on taattu. Lisäksi tarjoamme ison työnantajan henkilöstöedut sekä aitiopaikan sosiaali- ja terveydenhuollon muuttuvaan toimintaympäristöön.

Täytä hakemuksesi osoitteessa helsinkirekry.fi.

Kelpoisuusehdot:

Ylempi oikeustieteellinen tutkinto.

Kielitaitovaatimuksena on hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito sekä tyydyttävä ruotsin kielen suullinen ja kirjallinen taito.

Tehtävään valitun tulee esittää ennen työsopimuksen allekirjoittamista työterveyshuollon todistus sopivuudestaan tehtävään.

Tehtävässä on 6 kuukauden koeaika.

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätiedot

Johtava lakimies Jenna Laurikkala, p. 09 310 56022

https://www.hel.fi/fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/toihin-meille
Hae työpaikkaa

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä työpaikat

Juristi

Kaupunginkanslia, Hallinto-osasto, Oikeuspalvelut

Erityissuunnittelija

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala, Hallinto, Tukipalvelut, Tilapalvelut

Suunnittelija, työnantajakuva

Kaupunginkanslia, Henkilöstöosasto, Henkilöstön saatavuus
Etsi avoimia paikkoja