Sosiaaliohjaaja, Päivämuotoinen perhekuntoutus

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala, Lastensuojelun ja perhesosiaalityön palvelut, Päivämuotoinen perhekuntoutus
Hae työpaikkaa (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Haemme Päivämuotoiseen perhekuntoutukseen vakinaiseen työsuhteeseen sosiaaliohjaaja, joilla on valmiuksia ja halua työskennellä asiakaslähtöisesti ja joustavasti lastensuojelun asiakasperheissä.

Suunnitelmallista kuntoutustyötä toteutetaan sosiaalityöntekijän ja perheen sekä työntekijöiden yhdessä asettamien tavoitteiden pohjalta. Teemme liikkuvaa työtä ja toiminta-alueena meillä on koko Helsingin kaupunki. Työ toteutetaan perheen kotona ja lasten omassa toimintaympäristössä. Kuntoutuksessa otetaan huomioon kokoperheen tuen tarve ja kuntouttava työ toteutetaan työparityöskentelynä moniammatillisen tiimin tuella.

Perhekuntoutuksen työskentelyn lähtökohtana ovat lapsen ja vanhemman tunnistetut huolet ja vaikeudet vuorovaikutuksessa, vanhemmuuden edellytyksissä ja perheen arjessa selviytymisessä. Yhteistyötä tehdään tiiviisti vastuusosiaalityöntekijän ja muiden lasten arkeen vaikuttavien toimijoiden kanssa. Kuntoutus on suunnitelmallista, tavoitteellista ja muutokseen tähtäävää. Kuntoutusjakson pituus suunnitellaan tarveperusteisesti, keskimääräinen kesto on noin kuusi kuukautta.

Sosiaaliohjaaja työskentelee moniammatillisessa työryhmässä. Työryhmässä on vastaava ohjaaja, sairaanhoitaja, toimintaterapeutti ja sosiaaliohjaajia. Psykologi on yhteinen ympärivuorokautisen perhekuntoutuksen kanssa.

Työryhmä on jaettu kahteen tiimiin, joissa toisessa työskennellään vauvaperheiden kanssa ja toisessa neuropsykiatrisesti oirehtivien lasten ja perheiden kanssa, nyt etsimme sosiaaliohjaajaa neuropsykiatrisesti oirehtivien lasten kuntoutustyötä toteuttavaan tiimiin. Käytämme kuntoutuksessa näyttöön perustuvia menetelmiä. Tarjoamme monipaikkaisen työn ja mahdollisuuden työn suunnitteluun, kehittämiseen, koulutuksiin sekä oman erityisosaamisen hyödyntämiseen.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja vaihtelevan työn lisäksi hyvät koulutus- ja kehittymismahdollisuudet sekä suuren työnantajan henkilöstöedut. Sinulla on myös mahdollisuus työsuhdeasuntoon. Voit käydä tutustumassa Helsingin kaupungin työsuhdeasuntoihin osoitteessa asunnonhaku.hel.fi.

Jätäthän hakemuksesi, mikäli kiinnostuit mahdollisuudesta tehdä vaikuttavaa perhekuntoutusta, sekä haluat olla osallisena innostuneessa ja ammattitaitoisessa joukossamme.

Kelpoisuusehto:

Sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8§) mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto sosionomi AMK.

Tehtävässä edellytetään rekisteröitymistä Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito sekä tyydyttävä suullinen ruotsin kielen taito.

Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.

Tehtävässä edellytetään rikostaustaotteen esittämistä (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002).

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Valmiutta tarpeen mukaiseen ilta- ja viikonlopputyöhön.

Luemme eduksi sujuvan englannin kielen taidon asiakastyössä.

Sopimusala

SOTE Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus

Lisätiedot

Vastaava ohjaaja Kirsti Gerdt p. 040 334 5616, kirsti.gerdt@hel.fi
Perhekuntoutuksen päällikkö vs. Jaakko Syrjälä p. 050 468 8335, jaakko.syrjala@hel.fi

https://www.hel.fi/fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/toihin-meille
Hae työpaikkaa (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä työpaikat

Toimintaterapeutti

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala, Sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut, Töölön seniorikeskus/terapiapalvelut

Kulttuuriohjaaja, Vuorensyrjän palvelutalo

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala, Sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut, Syystien seniorikeskus/ Vuorensyrjän palvelutalo

Sosiaaliohjaaja, asiakasohjaus

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala, Perhe- ja sosiaalipalvelut, Lastensuojelun ja perhesosiaalityön asiakasohjaus ja valvonta
Etsi avoimia paikkoja