Sosiaalityöntekijä, Idän lastensuojelu Vuosaari 2

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala, Lastensuojelun avohuollon sosiaalityö, Idän lastensuojelu Vuosaari 2
Hae työpaikkaa (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Haemme lastensuojelun avohuollon Vuosaari 2 tiimiin sosiaalityöntekijää vakinaiseen virkaan.

Vuosaaren avohuollon lastensuojelussa on kaksi tiimiä, joissa molemmissa on seitsemän sosiaalityöntekijää ja yksi johtava sosiaalityöntekijä. Toimipisteessämme on hyvä työilmapiiri ja työtä tukevat selkeät rakenteet. Meillä on avoin ja keskusteleva työryhmä, jossa on kokeneita ja toisiaan auttavia ja kannustavia työntekijöitä. Vuosaaren perhekeskus sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä ja Vuosaaressa on helppo liikkua, jopa kävellen, koska välimatkat ovat lyhyet.

Työskentelemme systeemisellä työotteella ja työtä tukemassa meillä on sosiaaliohjaaja/koordinaattori ja perheterapeutti osana tiimiämme. Asiakasmäärät vaihtelevat, mutta pysyvät asiakasmitoituksen vaatimissa luvuissa, mikä tällä hetkellä on 35 asiakasta/sosiaalityöntekijä ja ensi vuoden alusta 30 asiakasta/sosiaalityöntekijä.

Lastensuojelun avohuollon sosiaalityössä saat tehdä työtä, jolla on merkitystä. Sinulla on mahdollisuus työskennellä itsenäisesti, mutta aina tarvittaessa myös työparin kanssa. Työn tukena tarjoamme säännölliset viikkokohtaiset työryhmän kokoukset, tiimityönohjauksen ja lähiesimiehen henkilökohtaisen konsultaation. Käytettävissäsi on myös toimialan juridinen tuki.

Avohuollon sosiaalityöntekijänä toimit asiakkaana olevien lasten asioista vastaavana sosiaalityöntekijänä. Työ pohjautuu asiakassuunnitelmaan. Tehtäviisi kuuluu avohuollon tukitoimien suunnittelu, toteutus ja arviointi yhdessä asiakkaan kanssa. Lisäksi vastaat kiireellisten sijoitusten valmistelusta ja toteuttamisesta sekä huostaanottojen ja sijoitusten valmistelusta. Vuoden 2024 alusta siirrymme yhdennettyyn sosiaalityöhön, jolloin pääset työskentelemään myös sijaishuollossa olevien lasten ja nuorten kanssa.

Tehtävä sopii sinulle, jos nautit pitkäjänteisestä työskentelystä asiakkaiden kanssa. Sinua kiinnostaa asiakkaiden tilanteisiin erilaisten ratkaisujen etsiminen yhdessä asiakkaan ja verkostojen kanssa. Pidämme tärkeänä asiakaslähtöisyyttä ja asiakasta arvostavaa työtapaa.

Monipuolinen tehtäväkenttämme tarjoaa hyvän mahdollisuuden kehittyä lastensuojelun ammattilaisena.

Tarjoamme sinulle monipuoliset koulutusmahdollisuudet ja henkilöstöedut. Voit myös saada työsuhdematkakortin ja hakea työsuhdeasuntoa. Työajan joustojen ja etätyömahdollisuuden avulla sinulla on mahdollisuus sovittaa yhteen vapaa-aikasi ja perhe-elämäsi työn kanssa ja ne tukevat työssä jaksamista.

Kelpoisuusehto:

Edellytyksenä on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (7§) mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Kelpoisuusehdot täyttävien hakijoiden puuttuessa tehtävä voidaan täyttää tilapäisesti enintään vuoden ajaksi sosiaalityöntekijän ammattiin opiskelevalla henkilöllä, joka on suorittanut hyväksytysti sosiaalityön perus- ja aineopinnot sekä niihin liittyvän käytännön harjoittelun.

Valitun on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa virkaan kuuluvia tehtäviä.

Tehtävässä edellytetään rikostaustaotteen esittämistä (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002).

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Lisäksi edellytämme:

- oma-aloitteisuutta
- hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja
- hyviä suullisen ja kirjallisen ilmaisun taitoja
- kykyä toimia muuttuvissa tilanteissa.

Luemme eduksi kokemuksen lastensuojelun avohuollon sosiaalityöstä.

Sopimusala

SOTE Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus

Lisätiedot

johtava sosiaalityöntekijä Mia Manninen, p. 050 402 0289, mia.manninen@hel.fi

https://www.hel.fi/fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/toihin-meille
Hae työpaikkaa (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä työpaikat

Sosiaalityöntekijä, lastensuojelun sosiaalityö

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala, Perhe- ja sosiaalipalvelut, Lastensuojelu ja perhesosiaalityö

Sosiaalityöntekijä

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala, Perhe- ja sosiaalipalvelut, Vammaisten sosiaalityö

Sosiaalityöntekijä, terveyssosiaalityö

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala, Sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut, Arviointitoiminnan yhteiset palvelut
Etsi avoimia paikkoja