Sosiaalityöntekijä, Maahan muuttaneiden erityispalvelut

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala, Nuorten palvelut ja aikuissosiaalityö, Maahan muuttaneiden erityispalvelut

Hei Sosiaalityöntekijä!
Haluatko kehittää monikulttuurisen sosiaalityön osaamista? Oletko kiinnostunut työstä globaalien kysymysten parissa? Meillä pääset työskentelemään pakolaisten, ihmiskaupan uhrien, sekä eri-ikäisten kotoutujien kanssa.

Etsimme Maahan muuttaneiden erityispalveluihin yhteen vakituiseen virkaan sosiaalityöntekijää 1.7.2024 alkaen sekä yhtä sosiaalityöntekijää viransijaisuuteen ajalle 1.7 - 31.12.2024.

Keskeisiä tehtäviäsi ovat asiakkaiden psykososiaalinen tukeminen, alkukartoitusten ja kotoutumissuunnitelmien teko ja niiden seuranta, sekä erityistä tukea tarvitsevan lapsen sosiaalihuoltolain mukainen sosiaalityö. Lisäksi työtehtäviisi kuuluu täydentävästä ja ennalta ehkäisevästä toimeentulotuesta päättäminen.

Työssä Sinun ei tarvitse ratkaista kaikkea yksin. Työparinasi toimii sosiaaliohjaaja ja lisäksi tukenasi on moniammatillinen työyhteisö, johon kuuluu psykologeja, psykiatrisia sairaanhoitajia, fysioterapeutti, lääkäri ja terveydenhoitajia. Tiimissäsi on 13 ammattilaista ja esihenkilönäsi toimii johtava sosiaalityöntekijä. Moderni toimistomme sijaitsee Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksessa, Kauppakeskus Redin välittömässä läheisyydessä.

Järjestämme työyhteisöllemme ryhmätyönohjausta. Henkilöstöetuna tarjoamme mm. työsuhdematkalippuedun ja lounasedun. Työtä voi tehdä sovitusti osittain etätyönä.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja vaihtelevan työn lisäksi laajat koulutus- ja kehittymismahdollisuudet sekä hyvät loma-, työmatka- ja lounasedut. Kaupungin työntekijänä voit hakea vuokra-asuntoa Auroranlinnalta, jonka asunnot ovat markkinatasoa edullisempia ja työntekijöidemme asuntohakemukset etusijalla.

Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialalla olemme tehneet tietoisen valinnan tukea työntekijöidemme hyvinvointia ja palautumista liikkumisen avulla. Meillä pääset henkilöstöalennuksella uimahalleihin, kuntosaleille ja liikuntatapahtumiin. Sinulla on myös mahdollisuus ottaa kaupunkipyörä käyttöösi, saada tukea liikkumisen aloittamiseen henkilökohtaisesta liikuntakoutsauspalvelusta ja hyödyntää henkilöstöliikunnan liikuntatarjontaa sekä liikunta- ja kulttuurietua 200 eurolla vuodessa.

Tervetuloa monikulttuuriseen joukkoomme.

Kelpoisuusehto:

Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain 817/2015 (7 §) mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito. Mikäli äidinkielesi on joku muu kuin suomi tai ruotsi, sinun tulee esittää kirjallinen todistus kielitaidosta (laki julkisyhteisöjen henkilöstöltä vaadittavasta kielitaidosta 13 §).

Kelpoisuusehdot täyttävien hakijoiden puuttuessa tehtävä voidaan täyttää tilapäisesti enintään vuoden ajaksi henkilöllä, joka suorittaa sosiaalityöntekijän tutkintoon johtavaa koulutusta ja joka on suorittanut hyväksytysti sosiaalityön perus- ja aineopinnot sekä niihin liittyvän käytännön harjoittelun.

Tehtävässä edellytetään rikostaustaotteen esittämistä (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002).

Valitun on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa virkaan kuuluvia tehtäviä.

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Lisäksi edellytämme hyviä vuorovaikutustaitoja, paineensietokykyä sekä kykyä työskennellä sekä itsenäisesti että moniammatillisesti.

Luemme eduksi:

Aikaisemman työkokemuksen kansainvälistä suojelua saavien asiakkaiden kanssa työskentelystä sekä lasten ja perheiden kanssa tehtävästä työstä, Apotti-asiakastietojärjestelmän tuntemuksen ja sujuvan englannin kielen taidon.

Sopimusala

SOTE Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus

Lisätiedot

johtava sosiaalityöntekijä Emmi Karppinen, emmi.karppinen@hel.fi, puh 09 310 37561
johtava sosiaalityöntekijä Mirva Vimpari, mirva.vimpari@hel.fi, puh 09 310 23752

https://www.hel.fi/fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/toihin-meille

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä työpaikat

Sosiaalityöntekijä, Maahan muuttaneiden erityispalvelut (5 tehtävää)

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala, Perhe- ja sosiaalipalvelut, Maahan muuttaneiden erityispalvelut

Haku päättyy: 24.6.2024 - 16:00
Palvelussuhde: 1.7.2024 tai sopimuksen mukaan heinä-, elo- tai syyskuussa

Sosiaalityöntekijä, Itä-Etelän lastensuojelu

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala, Perhe- ja sosiaalipalvelut, Itä-Etelän lastensuojelu, Itäkatu 1

Haku päättyy: 28.6.2024 - 16:00
Palvelussuhde: 1.8.2024

Sosiaalityöntekijä, Palvelutarpeen arviointi ja tuki

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala, Perhe- ja sosiaalipalvelut, Lastensuojelu ja perhesosiaalityö

Haku päättyy: 27.6.2024 - 16:00
Palvelussuhde: 1.11.2024 tai sopimuksen mukaan
Katso kaikki ammattialan tehtävät