Sosiaalityöntekijä, Maahan muuttaneiden erityispalvelut (5 tehtävää)

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala, Perhe- ja sosiaalipalvelut, Maahan muuttaneiden erityispalvelut

Hei sosiaalityöntekijä!

Haluatko kehittää monikulttuurisen sosiaalityön osaamista? Oletko kiinnostunut työstä globaalien kysymysten parissa? Meillä pääset työskentelemään pakolaisten, ihmiskaupan uhrien sekä eri-ikäisten kotoutujien parissa.

Etsimme Maahan muuttaneiden erityispalveluihin sosiaalityöntekijöitä viiteen vakituiseen virkaan. Työn aloitus heinä-, elo- ja syyskuussa.

Keskeisiä tehtäviäsi ovat asiakkaiden psykososiaalinen tukeminen, palvelutarpeen arviointi, alkukartoitusten ja kotoutumissuunnitelmien teko ja niiden seuranta, sekä erityistä tukea tarvitsevan lapsen sosiaalihuoltolain mukainen sosiaalityö. Lisäksi työtehtäviisi kuuluu täydentävästä ja ennalta ehkäisevästä toimeentulotuesta päättäminen. Asiakaskuntaasi kuuluu niin lapsiperheitä kuin yksin asuvia henkilöitä.

Työssä Sinun ei tarvitse ratkaista kaikkea yksin. Työparinasi toimii sosiaaliohjaaja ja lisäksi tukenasi on moniammatillinen työyhteisö, johon kuuluu psykologeja, psykiatrisia sairaanhoitajia, fysioterapeutti, lääkäri ja terveydenhoitajia. Työskentelemme vahvalla moniammatillisella orientaatiolla ja pyrimme vastaamaan asiakkaidemme palvelutarpeisiin kokonaisvaltaisesti. Tiimissäsi on 13 ammattilaista ja esihenkilönäsi toimii johtava sosiaalityöntekijä. Moderni toimistomme sijaitsee Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksessa, Kauppakeskus Redin ja Kalasataman metroaseman välittömässä läheisyydessä. Työtä voi tehdä sovitusti osittain etätyönä.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja vaihtelevan työn lisäksi laajat koulutus- ja kehittymismahdollisuudet sekä hyvät loma-, työmatka- ja lounasedut. Kaupungin työntekijänä voit hakea vuokra-asuntoa Auroranlinnalta, jonka asunnot ovat markkinatasoa edullisempia ja työntekijöidemme asuntohakemukset ovat etusijalla.

Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialalla olemme tehneet tietoisen valinnan tukea työntekijöidemme hyvinvointia ja palautumista liikkumisen avulla. Meillä pääset henkilöstöalennuksella uimahalleihin, kuntosaleille ja liikuntatapahtumiin. Sinulla on myös mahdollisuus ottaa kaupunkipyörä käyttöösi, saada tukea liikkumisen aloittamiseen henkilökohtaisesta liikuntakoutsauspalvelusta ja hyödyntää henkilöstöliikunnan liikuntatarjontaa sekä liikunta- ja kulttuurietua 200 eurolla vuodessa.

Kelpoisuusehto:

Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain 817/2015 (7 §) mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito. Mikäli äidinkielesi on jokin muu kuin suomi tai ruotsi pyydämme esittämään kirjallisen todistuksen kielitaidosta.

Kelpoisuusehdot täyttävien hakijoiden puuttuessa tehtävä voidaan täyttää tilapäisesti enintään vuoden ajaksi henkilöllä, joka suorittaa sosiaalityöntekijän tutkintoon johtavaa koulutusta pääaineopiskelijana yliopistossa ja joka on suorittanut hyväksytysti sosiaalityön perus- ja aineopinnot, sekä niihin liittyvän käytännön harjoittelun, ja joka ei ole aiemmin toiminut sosiaalityöntekijän tehtävissä yli 12 kuukauden pituista ajanjaksoa.

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Tehtävässä edellytetään rikostaustaotteen esittämistä (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002).

Lisäksi edellytämme:
• Sopivuutta tehtävään ja erinomaisia vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja sekä sujuvaa englannin kielen taitoa.

Luemme eduksi:
• kokemuksen lasten ja perheiden kanssa työskentelystä
• kokemuksen Apotti-tietojärjestelmän käytöstä.

Sopimusala

HYVTES Hyvinvointialan yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätiedot

Auli Suominen, johtava sosiaalityöntekijä, 09 310 46528, auli.suominen@hel.fi

Päivi Paljärvi, johtava sosiaalityöntekijä, 09 310 23751, paivi.paljarvi@hel.fi (17.6. alkaen)

https://www.hel.fi/fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/toihin-meille

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä työpaikat

Sosiaalityöntekijä, Maahan muuttaneiden erityispalvelut

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala, Nuorten palvelut ja aikuissosiaalityö, Maahan muuttaneiden erityispalvelut

Haku päättyy: 25.6.2024 - 16:00
Palvelussuhde: 1.7.2024

Sosiaalityöntekijä, Itä-Etelän lastensuojelu

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala, Perhe- ja sosiaalipalvelut, Itä-Etelän lastensuojelu, Itäkatu 1

Haku päättyy: 28.6.2024 - 16:00
Palvelussuhde: 1.8.2024

Sosiaalityöntekijä, Palvelutarpeen arviointi ja tuki

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala, Perhe- ja sosiaalipalvelut, Lastensuojelu ja perhesosiaalityö

Haku päättyy: 27.6.2024 - 16:00
Palvelussuhde: 1.11.2024 tai sopimuksen mukaan
Katso kaikki ammattialan tehtävät