Ohjaaja (lähihoitaja), Perhevastaanotto

Sosiaali-, terveys- ja pelastutoimiala, Perhe- ja sosiaalipalvelut, Perhevastaanotto

Haemme nyt ohjaajaa (lähihoitaja) vakituiseen työsuhteeseen Helsingin kaupungin Perhevastaanottoon 29.7.2024 alkaen! Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja vaihtelevan työn alle kouluikäisten lastensuojelun asiakaslasten ja vanhempien ympärivuorokautisessa palvelussa!

Perhevastaanoton ohjaajana työskentelet osana moniammatillista tiimiä ja vastaat osaltasi perhekohtaisen arviointityön toteuttamisesta perheen yksilöllisen suunnitelman mukaisesti. Osaston moniammatillinen tiimi koostuu lisäksesi sosionomeista, sairaanhoitajasta, toimintaterapeutista sekä kotihuollon ohjaajasta. Moniammatillisen tiimin esihenkilönä toimii perhevastaanoton johtaja. Perhevastaanotossa työskentelee lisäksi yhtenä päivänä viikosta perheterapeutti.

Perhevastaanoton työryhmä on innostunut ja kehittämismyönteinen. Palvelua suunnitellaan ja kehitetään asiakastarpeesta lähtöisin. Toivomme tulevalta työkaveriltamme iloista ja reipasta otetta työhön, oma-aloitteisuutta sekä taitoa työskennellä sekä itsenäisesti, että osana työryhmää. Lupaamme perehdyttää uuden työntekijän työhönsä.

Perhevastaanoton asiakkaana voi olla raskauden loppuvaiheessa oleva vanhempi tai lastensuojelun asiakasperhe, jossa on alle kouluikäinen lapsi tai lapsia. Perhevastaanottoon lapsi sijoitetaan yhdessä vanhemman tai vanhempien kanssa. Asiakkuus voi alkaa kiireellisesti ympäri vuorokauden tai suunnitelmallisesti. Palvelu on ympärivuorokautista lastensuojelun laitospalvelua ja arviointijakson pituus on yleensä 30 vuorokautta.

Arviointityö keskittyy vanhemman kykyyn huomioida ja vastata lapsen tarpeisiin. Arvioinnissa kiinnitetään huomiota lasta suojaaviin tekijöihin sekä riskitekijöihin. Arvioinnin keskiössä on lapsi ja työskentelyotteessa painottuu suhdeperustainen työ vanhemman ja lapsen kanssa. Perhevastaanoton jaksosta laaditaan työskentely-yhteenveto sosiaalityön päätöksenteon tueksi, johon sisältyy myös arvio perheen tarvitsemasta jatkotuesta. Työ perhevastaanotossa on luonteeltaan muuttuvaa ja nopeatempoista ja pitää sisällään kriisityön elementtejä. Muuttuvat tilanteet vaativat hyvää paineensietokykyä sekä vakauttavaa työotetta.

Ohjaajana toimit osana osaston moniammatillista työryhmää ja vastaat osaltasi muiden osaston työntekijöiden kanssa osaston päivittäisen toiminnan toteuttamisesta sekä arviointityöstä. Osallistut perheen tilanteen reflektointiin ja havainnointiin huomioiden vanhemman kyvyn vastata lapsen ikätasoisiin, kehityksellisiin ja vuorovaikutuksellisiin tarpeisiin.

Dokumentoimme tehtyä asiakastyötä myös yhdessä asiakkaiden kanssa ja toimimme asiakasta osallistavan työskentelyotteen kautta. Lapsen ja vanhemman oman mielipiteen esille tuominen ja kuuleminen osana työskentelyä on tärkeää. Pystyt työntekijänä ottamaan myös hankalia asioita puheeksi, mikäli asiakkaan tilanne sitä vaatii.

Työ on epäsäännöllistä kolmivuorotyötä sijoittuen aamu-, ilta- ja yövuoroihin arkisin ja viikonloppuisin vuoden jokaisena päivänä.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja vaihtelevan työn lisäksi laajat koulutus- ja kehittymismahdollisuudet sekä hyvät loma-, työmatka- ja lounasedut. Kaupungin työntekijänä voit hakea vuokra-asuntoa Auroranlinnalta, jonka asunnot ovat markkinatasoa edullisempia ja työntekijöidemme asuntohakemukset etusijalla.

Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialalla olemme tehneet tietoisen valinnan tukea työntekijöidemme hyvinvointia ja palautumista liikkumisen avulla. Meillä pääset henkilöstöalennuksella uimahalleihin, kuntosaleille ja liikuntatapahtumiin. Sinulla on myös mahdollisuus ottaa kaupunkipyörä käyttöösi, saada tukea liikkumisen aloittamiseen henkilökohtaisesta liikuntakoutsauspalvelusta ja hyödyntää henkilöstöliikunnan liikuntatarjontaa sekä liikunta- ja kulttuurietua 200 eurolla vuodessa.

Kelpoisuusehto:

Tehtävään soveltuva sosiaali- ja terveysalan ammatillinen perustutkinto (lähihoitaja) sekä rekisteröitymistä Valviran rekisteriin.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito.

Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä. Työterveyshuollon arvio pitää sisällään huumausainetestin.

Tehtävässä edellytetään rikostaustaotteen esittämistä (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002).

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Lisäksi edellytämme hyviä vuorovaikutustaitoja.

Luemme eduksi työkokemuksen lastensuojelusta ja/tai perheiden kanssa tehtävästä työstä ja/tai päihde- ja mielenterveystyöstä.

Sopimusala

SOTE Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus

Lisätiedot

Perhevastaanoton johtaja
Susanne Huurre
09 310 26136 / susanne.huurre@hel.fi
tavoitettavissa arkisin klo 9-15

https://www.hel.fi/fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/toihin-meille

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä työpaikat

Lähihoitaja

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala, Sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut, Syystien seniorikeskus/Viljakoti LAH

Haku päättyy: 27.6.2024 - 16:00
Palvelussuhde: 22.7.2024

Ohjaaja, Naulakallion lastenkoti

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala, Lastenkotitoiminta, Naulakallion lastenkoti

Haku päättyy: 8.7.2024 - 16:00
Palvelussuhde: 2.9.2024 tai sopimuksen mukaan

Lähihoitaja ikääntyneiden päivätoimintaan, vuorotteluvapaan sijaisuus

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala, Sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut, Munkkiniemen palvelutalo päivätoiminta Sinilintu

Haku päättyy: 2.7.2024 - 16:00
Palvelussuhde: 29.7.2024 - 30.11.2024
Katso kaikki ammattialan tehtävät