Ohjaaja, Toimintakeskus Landbo

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala, Perhe- ja sosiaalipalvelut, Vammaispalvelut, Toimintakeskus Landbo

Oletko sotealan ammattilainen (sosionomi tai vastaavan tutkinnon suorittanut) ja haluat tehdä työtä vammaispalveluissa kehitysvammaisten parissa? Tämä on tilaisuus, jota ei kannata ohittaa!

Etsimme avoimeen vakituiseen vakanssiin kehittämismyönteistä hyvää tyyppiä. Seuraava työpaikkasi voi hyvinkin olla syksyllä 2022 aloittanut Toimintakeskus Landbo, joka tarjoaa kehitysvammaisille asiakkaille osallisuutta edistävää palvelua. Meillä työskentelee ohjaajia (AMK), lähihoitajia, toimintaterapeutti ja kommunikaatio-ohjaaja.

Asiakkaamme ovat peruskoulun päättäneitä laajaa tai kaikenkattavaa yksilöllistä tukea tarvitsevia kehitysvammaisia henkilöitä. Toimintakeskuksessa asiakkaan vuorovaikutusta tuetaan ja vahvistetaan itsenäistymiseen ja aikuisuuteen tarvittavia taitoja. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaille monipuolista toimintaa, voimaantumista sekä ilon, osaamisen ja osallistumisen kokemista. Panostamme asiakaslähtöiseen toimintaan ja vahvistamme mm. asiakkaiden vertaisohjaajuutta.

Saat olla suunnittelemassa yhteistä työtä moniammatillisen työyhteisön sekä asiakkaiden kanssa. Ohjaajan tehtävässä vastaat asiakkaiden arjen toimintojen suunnittelusta, toteutuksesta ja arvioinnista, vedät ryhmätoimintoja ja osallistut perushoidollisiin tehtäviin. Toimenkuvaasi sisältyy yhteydenpito asiakkaiden lähiverkoston ja tarvittaessa ammatillisen verkoston kanssa.

Toimintakeskuksen viikko koostuu monipuolisesti esimerkiksi liikunnasta, ulkoilusta, luovasta toiminnasta, musiikista sekä aistitoiminnasta. Toimintakeskus Landbossa on suuri piha-alue, joka mahdollistaa erilaiset ulkoaktiviteetit sekä pihan- ja hyötykasvien hoidon ja vihertoiminnan. Lähellä on Sipoonkorven kansallispuisto, ja ympäröivissä metsissä asiakkaiden kanssa retkeillään, ulkoillaan ja tutkaillaan luonnon kiertokulkua, marjastetaan ja sienestetään. Toimintakeskuksen ILO-Agentit tuovat ympäröivään yhteisöön ja yhteiskuntaan iloa ja hyvää mieltä luovan toiminnan keinoin.

Työtä Landbossa tehdään päiväaikaan arkipäivisin. Työ alkaa 29.7. tai sopimuksen mukaan.

Teemme työtä tiiminä, joten hyvät yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot sekä joustavuus ovat tärkeitä vahvuuksia työssämme ja helpottavat arjen sujumista. Myös stressinsietokykyä, ratkaisukeskeisyyttä ja kokonaisuuden hahmottamiskykyä tarvitaan arjen muuttuvissa tilanteissa.

Päivittäisessä asiakastyön dokumentoinnissa käytämme asiakastietojärjestelmä Apottia. Jos et ole vielä käyttänyt Apottia - ei huolta, saat meiltä siihen opastuksen ja koulutuksen! Apottiin kirjaat päivittäin asiakastyön toimenpiteiden suunnittelun, toteuttamisen ja seurannan kannalta tarpeelliset tiedot.

Vammaistyön työ- ja päivätoiminnan henkilöstö on erilaisissa työhyvinvointia mittaavissa kyselyissä, kuten Kunta10 sekä Helsingin kaupungin omassa henkilöstökyselyssä Fiilarissa todennut työn Helsingin kaupungin vammaistyössä olevan merkityksellistä ja palkitsevaa.

Olemme tuore ja kehittämismyönteinen työyhteisö, tule kanssamme rakentamaan yhdessä eettistä ja kestävää toimintakulttuuria!

Helsingin kaupungin vammaistyön osallisuutta edistävään toimintaan voit tutustua täältä https://www.hel.fi/vammaiset/fi/osallisuus/osallisuutta-edistava-toiminta/

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja vaihtelevan työn lisäksi laajat koulutus- ja kehittymismahdollisuudet sekä hyvät loma-, työmatka- ja lounasedut. Kaupungin työntekijänä voit hakea vuokra-asuntoa Auroranlinnalta, jonka asunnot ovat markkinatasoa edullisempia ja työntekijöidemme asuntohakemukset etusijalla.

Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialalla olemme tehneet tietoisen valinnan tukea työntekijöidemme hyvinvointia ja palautumista liikkumisen avulla. Meillä pääset henkilöstöalennuksella uimahalleihin, kuntosaleille ja liikuntatapahtumiin. Sinulla on myös mahdollisuus ottaa kaupunkipyörä käyttöösi, saada tukea liikkumisen aloittamiseen henkilökohtaisesta liikuntakoutsauspalvelusta ja hyödyntää henkilöstöliikunnan liikuntatarjontaa sekä liikunta- ja kulttuurietua 200 eurolla vuodessa.

Kelpoisuusehto:

Sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8§) mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (sosionomi, geronomi tai kuntoutuksen ohjaaja) tai terveydenhuollon ammattikorkeakoulututkinto (sairaanhoitaja) tai aikaisempi sosiaali- ja terveysalan opistoasteinen tutkinto.

Tehtävässä edellytetään rekisteröitymistä Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito.

Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Lisäksi edellytämme:
Hyviä tiimityötaitoja ja halua kehittää yhteistä työtä.
Lääkehoitolupa (MiniLOP) tai sen suorittaminen koeajan puitteissa

Luemme eduksi:
Kokemus kehitysvammatyöstä ja erilaisten ryhmien vetämisestä.
Korvaavien ja puhetta tukevien kommunikaatiomenetelmien tuntemus.

Sopimusala

SOTE Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus

Lisätiedot

Johtava ohjaaja Anne Ranki
puh. 09 31038674

https://www.hel.fi/fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/toihin-meille

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä työpaikat

Sosiaaliohjaaja, Kivelän seniorikeskus

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala, Sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut, Kivelän seniorikeskus

Haku päättyy: 4.6.2024 - 16:00
Palvelussuhde: 3.6.2024 - 11.8.2024. Aloitus sopimuksen mukaan.

Kotihuollon ohjaaja, Nuorten vastaanotto Metsälä

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala, Perhe- ja sosiaalipalvelut, Lastensuojelu ja perhesosiaalityö, Nuorten vastaanotto Metsälä

Haku päättyy: 7.6.2024 - 15:00
Palvelussuhde: Sopimuksen mukaan

Sosiaaliohjaaja, Laakson sairaala

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala, Sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut, Laakson sairaala

Haku päättyy: 7.6.2024 - 16:00
Palvelussuhde: 8.7.2024-18.8.2024
Katso kaikki ammattialan tehtävät