Johtava sosiaalityöntekijä

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala » Perhe- ja sosiaalipalvelut » Lastensuojelu ja perhesosiaalityö » Keskitetty työ

Tule meille tekemään vaikuttavaa ja merkityksellistä työtä loistavien työkavereiden ja kokeneiden ammattilaisten työyhteisöön!

Haemme nyt johtavaa sosiaalityöntekijää vakituiseen virkaan Helsingin lastensuojelun sosiaalityön keskitetyn työn yksikköön Toivo 3 tiimiin 13.5.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Toivo- tiimin johtavana sosiaalityöntekijänä pääset mukaan johtamaan ja kehittämään toistuvasti ja vakavasti rikoksilla, päihteillä ja käyttäytymisellä oireilevien nuorten kanssa tehtävää sosiaalityötä. Helsingissä on kehitetty Toivo- sosiaalityötä jo parin vuoden aikana. Toimintaa on laajennettu kolmeen lastensuojelun sosiaalityön tiimiin. Erikoistuneiden tiimien sosiaalityötä johtaa ja sinun esihenkilönäsi toimii lastensuojelun sosiaalityön keskitetyn työn aluepäällikkö.

Johtavan sosiaalityöntekijän tehtävänä on johtaa lasten tarpeiden ja edun mukaisesti toteutettua sosiaalityötä, tukea työntekijöitä vaativissa asiakastilanteissa ja osallistua lastensuojelulain mukaiseen päätöksentekoon johtavana viranhaltijana. Johtavien sosiaalityöntekijöiden tiimi on aktiivinen ja kehittämismyönteinen. Meillä et tee työtä yksin. Hyvä perehdytys, esihenkilön tuki ja toimivat johtamisen rakenteet luovat innostavan ja ammatillisesti kehittävän työilmapiirin.

Meillä pääset näköalapaikalle toteuttamaan lastensuojelun sosiaalityön kehittämistä. Siirryimme yhdennettyyn lastensuojelun sosiaalityöhön vuoden 2024 alussa. Olemme kehittäneet ja vahvistaneet lastensuojelun sosiaalityöntekijöille tarjottavia tukipalveluita ja -rakenteita, jotta lapsen asioista vastaavat sosiaalityöntekijät voivat tehdä merkityksellistä ja vaikuttavaa työtä systeemisellä työotteella.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja vaihtelevan työn lisäksi laajat koulutus- ja kehittymismahdollisuudet sekä hyvät loma-, työmatka- ja lounasedut. Kaupungin työntekijänä voit hakea vuokra-asuntoa Auroranlinnalta, jonka asunnot ovat markkinatasoa edullisempia ja työntekijöidemme asuntohakemukset etusijalla.

Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialalla olemme tehneet tietoisen valinnan tukea työntekijöidemme hyvinvointia ja palautumista liikkumisen avulla. Meillä pääset henkilöstöalennuksella uimahalleihin, kuntosaleille ja liikuntatapahtumiin. Sinulla on myös mahdollisuus ottaa kaupunkipyörä käyttöösi, saada tukea liikkumisen aloittamiseen henkilökohtaisesta liikuntakoutsauspalvelusta ja hyödyntää henkilöstöliikunnan liikuntatarjontaa sekä liikunta- ja kulttuurietua 200 eurolla vuodessa.

Palkan lisäksi tehtävässä maksetaan sitoutumislisää 200 euroa kuukaudessa, kun palvelussuhde on kestänyt vähintään kolme kuukautta ja se on solmittu vähintään kuudeksi kuukaudeksi. Sitoutumislisä myönnetään korkeintaan vuodeksi.

Kelpoisuusehto:

Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain 817/2015 (7 §) mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Valitun on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa virkaan kuuluvia tehtäviä.

Lisäksi edellytämme:

Lastensuojelun sosiaalityön kokemusta ja lainsäädännön sekä sosiaalityön toimintakäytäntöjen ja toimintaympäristön tuntemusta, kehittämismyönteistä työotetta sekä hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja.

Lisäksi edellytämme soveltuvuutta esihenkilötehtäviin sekä kykyä johtaa ja ohjata kokeneita ammattilaisia lakisääteisissä viranomaistehtävissä.

Luemme eduksi:

Luemme eduksi näkemyksellisyyden ja osaamisen rikoksilla, päihteillä tai käyttäytymisellä oireilevien nuorten kanssa työskentelystä sekä kokemuksen lastensuojelun sosiaalityön johtamisesta tai esihenkilötehtävistä sosiaalihuollossa.

Sopimusala

SOTE Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus

Lisätiedot

Lastensuojelun sosiaalityön aluepäällikkö Saara Keränen
saara.keranen@hel.fi, p. 040 6727182

https://www.hel.fi/fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/toihin-meille

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä työpaikat

Katso kaikki ammattialan tehtävät