Nuoriso-ohjaaja, Osallisuus-/alueohjaaja

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, Nuoriso, Itäinen Nuorisotyö, Kaakkoinen nuorisotyöyksikkö

Hei sinä nuorisoalan ammattilainen! Sykkiikö sydämesi nuorten osallisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien parantamiselle? Haluatko olla siellä missä tapahtuu? Haemme nyt alue- ja osallisuusohjaajaa vakituiseen työsuhteeseen 1.7.2024 (tai sopimuksen mukaan) alkaen Kaakkoiseen nuorisotyöyksikköön alueelliseen nuorisotiimiin!

Kaakkoisessa nuorisotyöyksikössä teemme töitä Herttoniemen, Roihuvuoren, Kulosaaren, Laajasalon ja Kruunuvuorenrannan alueella. Tässä tehtävässä työskentelet pääsääntöisesti osana Laajasalon ja Kruunuvuorenrannan työyhteisöä sekä ajoittain Hertsin nuorisotilan viikonlopuissa. Erityisenä painotuksena tehtävässäsi on nuorten osallisuus ja vaikuttamistoiminta sekä sen kehittäminen erityisesti Laajasalon ja Kruunuvuorenrannan alueella. Kruunuvuorenranta on rakentuva uusi asuinalue ja pääsetkin työssäsi mahdollistamaan alueen lapsille ja nuorille uuden nuorisotilan sekä nuorisotyön palveluiden kehittämistä heidän tarpeitaan vastaaviksi.

Ohjaustyössä työskentelet nuorten keskuudessa eri toimintaympäristöissä ja olet vahvassa kontaktissa alueiden kouluihin. Osallisuusohjaajana työskentelet vahvistaaksesi koko alueen nuorten mahdollisuuksia vaikuttamiseen ja osallisuuteen, painottuen 9-17-vuotiaisiin. Tehtävänäsi on innostaa heitä vaikuttamaan nuorille tärkeisiin asioihin, mahdollistaa demokratiataitojen oppimista sekä luoda ja vahvistaa rakenteita, jotka auttavat edellä mainituissa tavoitteissa.

Edistät nuorten osallisuutta, aktivismia sekä nuorten kansalaistoimintaa pääsääntöisesti nuorisotalolla, alueella sekä erilaisissa vaikuttamisen prosesseissa. Kehität koko yksikön osallisuustoimintaa (yhdessä työparin kanssa) ja tuet yksikön muiden nuoriso-ohjaajien arjen osallisuustyötä. Tässä tarvitset luovaa ja idearikasta työotetta vastataksesi nuorten, alueen ja yhteistyökumppaneiden kanssa tehtävän työn tarpeisiin. Työ painottuu nuorten vapaa-aikaan eli arki-iltoihin ja siihen sisältyy viikonlopputyötä.

Olet oikea henkilö tehtävään, mikäli
- nautit ja innostut nuorten kanssa työskentelystä
- sinulla on taitoa ohjata avointa, pienryhmä- ja yksilötoimintaa
- sinulla on työkalupakissa osallistavia, yhteissuunnittelun ja demokratiakasvatuksen menetelmiä
- motivoidut siitä, että pääset luomaan jotakin uutta yhdessä kumppaneiden kanssa
- toimit suunnitelmallisesti, mutta uskallat kokeilla, innostua ja heittäytyä hetkeen
- innostut projektimaisesta työskentelystä yhdessä nuorten ryhmien kanssa

Tehtävän kelpoisuusehtona on soveltuva korkeakoulututkinto, esimerkiksi yhteisöpedagogi (AMK) tai sosionomi (AMK). Edellytämme lisäksi kokemusta nuorisotyöstä ja osallistavista menetelmistä sekä oman työn johtamisen taitoja.

Luemme eduksesi kokemuksen tavoitteellisten nuorten ryhmien ohjauksesta, kehittävän työotteen, kokemuksen monitoimijaisessa työympäristössä työskentelystä ja kokemuksen Nuorten Budjetin prosessin ohjaamisesta.

Mitä tarjoamme sinulle?
- Työn, jossa pääset oikeasti vaikuttamaan helsinkiläisten nuorten hyvinvointiin. Saatat olla käänteentekevä ihminen nuoren elämässä ja tiimin avun tuella teet työtä, jonka nuori muistaa koko loppuelämänsä. Teemme tiiminä parhaamme, jotta viihtyisit pitkään työkaverinamme!
- Joustavan työnantajan, joka mahdollistaa sujuvan työn ja yksityiselämän yhteensovittamisen.
- Mahdollisuuden oman ammattitaidon kehittämiseen, kuten kattavan koulutustarjonnan ja monenlaisia urapolkuja.
- Työsuhde-etuina saat mm. kulttuuri- ja liikuntaedun, lounasedun, kaupunkipyöräedun, työmatkalippuedun, runsaan henkilöstöliikunnan tarjonnan ja alennuksia eri liikkeistä.

Tartu rohkeasti tilaisuuteen ja jätä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta 31.5.2024 klo 16 mennessä!

Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi Helsingin kaupunki kannustaa anonyymiin rekrytointiin, ja tämä rekrytointi toteutetaan anonyymisti. Anonyymin rekrytoinnin tavoitteena on kohdentaa huomio hakijan ammatilliseen osaamiseen sekä työkokemukseen. Täytä työnhakulomake normaalisti. Huomioi hakemusta kirjoittaessasi, että se noudattaa anonymiteetin periaatteita. Esihenkilö valitsee haastateltavat henkilöt anonyymin yhteenvedon perusteella eikä siinä ole nähtävissä hakijan nimeä, ikää, sukupuolta tai äidinkieltä.

Tehtävän hoitaminen edellyttää, että valituksi tulleen henkilön tulee tarvittaessa toimittaa ennen työsuhteen vastaanottamista työnantajalle nähtäväksi rikosrekisterilain 6§:n 2. momentin mukaisesti rikosrekisteriote ja lisäksi huumausainetestiä koskeva todistus.

Tämä rekrytointi on avattu uudestaan vähäisen hakijamäärän vuoksi ja tehtävään on voinut hakea työavaimella KUVA-03-39-24. Aiemmin tehtävää hakeneet huomioidaan rekrytoinnissa.

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä työpaikat

Korkeakouluharjoittelija, Helsingin kaupunginmuseo

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, Kulttuuripalvelukokonaisuus, Kaupunginmuseo, Kulttuuriperintö

Haku päättyy: 4.6.2024 - 16:00
Palvelussuhde: 2.9.2024 - 29.11.2024

Tuottaja

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, Liikunta, Liikuntaan Aktivointi, Kohdennetut liikuntapalvelut

Haku päättyy: 10.6.2024 - 16:00
Palvelussuhde: 8.7.2024 - 20.5.2025

Yksikön päällikkö, Maunulan Nuorisotyöyksikkö

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, Nuoriso, Pohjoinen Nuorisotyö, Maunulan Nuorisotyöyksikkö

Haku päättyy: 13.6.2024 - 16:00
Palvelussuhde: 1.8.2024 (tai sopimuksen mukaan)
Katso kaikki ammattialan tehtävät