Hyppää pääsisältöön

Hae työsuhdeasuntoa

Oletko töissä Helsingin kaupungilla tai hakeutumassa töihin kaupungille? Tarjoamme työsuhdeasuntoja työntekijöillemme toistaiseksi voimassa olevalla vuokrasopimuksella.

Tällä sivulla

Työsuhdeasuntoja välitetään erityisesti työvoimapula-alojen työntekijöille, mutta kaikki työntekijät voivat hakea ja saada asunnon. Työvoimapula-alojen nimikkeiden priorisointijärjestys tarkistetaan kolmen kuukauden välein.

Työsuhdeasunnon hakeminen

Hae työsuhdeasuntoa tutustumalla vapaisiin työsuhdeasuntoihin. Täytä sen jälkeen työsuhdeasuntohakemus ja lisää sinua kiinnostavat asunnot hakemukselle.

Hakemuksen täyttämisen jälkeen tunnistaudu pankki- tai mobiilitunnuksilla. Kun olet vahvistanut hakemuksen, se tallentuu asukasvalintajärjestelmäämme.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta vahvaan tunnistautumiseen, käy tunnistautumassa vuokra-asunnon haun neuvonnassa osoitteessa Työpajankatu 8. Tarvitset mukaan ajokortin, passin tai henkilökortin. Asuntohakemus on mukana asukasvalinnoissa vasta tunnistautumiskäynnin jälkeen.

Maksut

Asuntojen hakeminen ja välitys on maksutonta, eikä asunnon vastaanottajalta peritä vuokravakuuksia tai muita takuumaksuja. Vuokra peritään laskulla.

Voimassaoloaika

Hakemus on voimassa 3 kuukautta sen jättämisestä tai muutosten tekemisestä.

Sulje

Tarkemmat ohjeet työsuhdeasunnon hakemiseen

Aloita työsuhdeasunnon haku tutustumalla vapaisiin asuntoihin työsuhdesuntojen esittelysivulla (linkki avautuu uuteen välilehteen) . Valitse esittelysivulta asunnot, joita haluat hakea. Jätä valitsemasi asuntojen tiedot näkyviin selaimeen tai ota asunnon tiedot ylös. Tarvitset asunnon tietoja kun täytät hakemusta.

Suosittelemme myös perehtymään tämän sivun ohjeisiin ja usein kysyttyihin kysymyksiin sekä asuinalueisiin, joilla sinua kiinnostavat asunnot sijaitsevat.  

Työsuhdeasuntoja välitetään kaikille Helsingin kaupungin toimialojen, keskushallinnon ja liikelaitoksien työntekijöille, pois lukien Palvelukeskus Helsinki, jonka työntekijät voivat tiedustella mahdollisia työsuhdeasuntoja oman työpaikkansa henkilöstöyksiköstä.

Työsuhdeasuntoa voivat hakea seuraavien tahojen työntekijät:

 • Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

 • Kaupunginkanslia

 • Kaupunkiympäristön toimiala

 • Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

 • Pelastuslaitos

 • Sosiaali- ja terveystoimiala

 • Stara

 • Taloushallintopalvelu

 • Tarkastusvirasto

 • Työterveys Helsinki

Sulje

Täytä työsuhdeasuntohakemus . Pääset lisäämään sinua kiinnostavat asunnot hakemukselle haettavan asunnon tiedot -sivulla.

Suosittelemme lisäämään hakemukseen henkilökohtaisen sähköpostiosoitteen, joka on vain sinun käytössäsi.

Hakemus on voimassa kolme kuukautta kerrallaan. Jos teet hakemukseesi muutoksia tai teet uuden hakemuksen, korvaa se edellisen hakemuksesi.

Muista nämä:

 • Laita hakemukseen mahdollisimman selkeästi ammattinimikkeesi sekä tieto siitä, missä toimipaikassa työskentelet tai mihin työtehtävään ja toimipaikkaan olet tulossa töihin.

 • Kerro tarkemmin asunnontarpeestasi Lisätiedot-kentässä. Mainitse jos esimerkiksi teet vuorotyötä tai mukanasi muuttaa perheenjäseniä (montako lasta ja aikuista).

 • Varaudu todistamaan työsuhteesi voimassaolo mahdollisen asuntotarjouksen yhteydessä. Ota asuntonäytölle mukaan työsopimuksesi tai muu vastaava todistus työsuhteestasi.

Sulje

Hakemuksen jättämisen jälkeen saat sähköpostiviestin hakemuksen vastaanottamisesta. Huomaa, että sinun tulee vahvistaa hakemuksesi vahvasti tunnistautumalla verkkopankkitunnuksin tai mobiilivarmenteella, jotta hakemuksesi on mukana asukasvalinnassa.

Jos et pysty tunnistautumaan sähköisesti, käy vuokra-asunnon haun neuvonnassa, ja todista henkilöllisyytesi virallisella henkilöllisyystodistuksella (ajokortti, passi tai henkilökortti).

Kun olet vahvistanut hakemuksesi, jää odottamaan mahdollista asuntotarjousta.

Sulje

Jos tilanteesi tai toiveesi muuttuu, voit muokata hakemustasi vuokra-asunnon haku -palvelussa.  Huomaathan, että vain sinä voit muokata hakemuksellasi olevia tietoja, eivät asuntoneuvojamme.

Muokkauksen jälkeen hakemuksesi on voimassa jälleen kolme kuukautta. Jos hakemuksesi on vanhentunut, tee uusi hakemus.

Voit myös perua hakemuksesi samassa palvelussa. Tällöin hakemuksesi voimassaolo lakkaa välittömästi.

Sulje

Mikäli tulet valituksi, saat sähköpostiisi asuntotarjouksen sekä tekstiviesti-ilmoituksen. 

Asuntotarjouksen mukana saat vuokranantajasi yhteystiedot, jotta voit sopia asunnon näytöstä ja vuokrasopimuksen allekirjoittamisesta. Sinulla on kolme arkipäivää aikaa tutustua asuntoon ja päättää asunnon vastaanottamisesta. Vuokrasopimus astuu voimaan aina viimeistään kymmenen arkipäivän kuluttua asuntotarjouksesta.

Sulje

Miten asukasvalinnat tehdään?

Työsuhdeasuntoja tarjotaan ensisijaisesti työvoimapula-alojen työntekijöille ja tietyt työvoimapula-alojen ammattinimikkeet ovat etusijalla. Samassa tilanteessa olevien hakijoiden kohdalla priorisoidaan vuorotyötä tekevät ja vakituiset työntekijät.

Priorisointijärjestys tarkistetaan kolmen kuukauden välein. Alla näet priorisointiluokat ja mitä nimikkeitä priorisoimme.

 • Työvoimapula-alojen työntekijät, jotka muuttavat Helsingin, Espoon tai Vantaan ulkopuolelta

 • Työvoimapula-alojen työntekijät, jotka ovat asunnottomuuden uhan alla​

Sulje

 • Työvoimapula-alojen työntekijät, jotka jo asuvat Helsingissä, Espoossa tai Vantaalla

 • Työvoimapula-alojen työntekijät, jotka perustellusta terveydellisestä, taloudellisesta tai perhesyystä vaihtavat kaupungin työsuhdeasuntoa​

Sulje

 • Kuka tahansa kaupungin työntekijä, joka on asunnottomuuden uhan alla

Sulje

 1. Sosiaali- ja terveystoimiala: lähihoitaja

 2. Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala: suomenkielisen varhaiskasvatuksen lastenhoitaja

 3. Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala: suomenkielisen varhaiskasvatuksen lastentarhanopettaja

 4. Sosiaali- ja terveystoimiala: sairaanhoitaja ja terveydenhoitaja

 5. Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala: psykologi 

 6. Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala: ruotsinkielisen perusopetuksen erityisluokanopettaja

 7. Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala: ruotsinkielisen varhaiskasvatuksen lastenhoitaja

 8. Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala: ruotsinkielisen perusopetuksen luokanopettaja

 9. Sosiaali- ja terveystoimiala: lääkäri ja terveyskeskuslääkäri

 10. Kaupunkiympäristön toimiala: työmaavalvoja/rakennustöiden valvoja (rakennukset ja yleiset alueet)

 11. Sosiaali- ja terveystoimiala: perhetyöntekijä

 12. Sosiaali- ja terveystoimiala: ohjaaja

 13. Kaupunkiympäristön toimiala: projektipäällikkö/projektinjohtotehtävät (rakennukset ja yleiset alueet) 

 14. Sosiaali- ja terveystoimiala: sosiaalityöntekijä ja johtava sosiaalityöntekijä

 15. Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala: ruotsinkielisen varhaiskasvatuksen lastentarhanopettaja

 16. Sosiaali- ja terveystoimiala: hammashoitaja

 17. Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala: suomenkielisen varhaiskasvatuksen erityisopettaja

 18. Kulttuurin- ja vapaa-ajan toimiala: nuoriso-ohjaaja

 19. Sosiaali- ja terveystoimiala: psykologi

 20. Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala: suomenkielisen perusopetuksen erityisluokanopettaja

 21. Pelastuslaitos: palomies

 22. Kaupunkiympäristön toimiala: arkkitehti, sis. lupa-arkkitehti (palvelut ja luvat + maankäyttö ja kaupunkirakenne)

Sulje

Usein kysytyt kysymykset

Kun työsuhdeasunto vapautuu haettavaksi kohde-esittelylistalle, asunto on pääsääntöisesti heti muuttovalmis ja remontoitu. Asunnot ovat haettavissa asuntokohtaisesti keskimäärin muutamasta päivästä reiluun viikkoon. Asukasvalinta tehdään mahdollisimman pian sen jälkeen, kun asuntoon tulee hakemuksia. 

Sulje

Mahdollisesti. Jos hakijoina ei ole etusijalla olevia työvoima-alojen työntekijöitä, otetaan asukasvalinnassa huomioon kaikki asuntoa hakeneet kaupungin työntekijät.

Sulje

Työsuhdeasuntojen välityksessä etusijalla ovat pääkaupunkiseudulle muuttavat tai asunnottomuusuhan alla olevat hakijat. Kannattaakin hakea mahdollisimman montaa asuntoa ja monelta eri alueelta. Jos haet esimerkiksi vain kantakaupungin kohteita tai vain muutamia alueita, emme välttämättä pysty tarjoamaan työsuhdeasuntoa toivomassasi ajassa. Kannattaa hakea myös muita vuokra-asuntoja ja jättää asuntohakemus Hekan vuokra-asuntoihin ja vapaarahoitteisiin vuokra-asuntoihin

Sulje

Voit hakea vaihtoa muiden hakijoiden joukossa täyttämällä asuntohakemuksen. Asunnonvaihtoon on oltava perusteltu syy, kuten terveydellinen, taloudellinen tai perhesyy. Voit hakea asunnonvaihtoa, kun olet asunut vähintään vuoden nykyisessä työsuhdeasunnossasi. 

Sulje

Kyllä voit. Voit hakea muiden hakijoiden joukossa täyttämällä työsuhdeasuntohakemuksen normaaliin tapaan. Kun olet tulossa kesätöihin, merkitse työsuhdeasuntohakemukselle työsuhteen laatu -kenttään kesätyö.

Sulje

Voit hakea soluasuntoja silloin, kun kohde-esittelylistalla on niitä haettavana. Kaikki soluasunnot ovat kalustettuja, eikä työsuhdeasuntojen joukossa ole muita kalustettuja asuntoja.

Soluasuntoja on sekä miehille että naisille, ja asuntoilmoituksesta löydät tiedon siitä, ketkä vapaana olevaa asuntoa voivat hakea. Soluasunnot sijaitsevat Hietaniemenkadulla Etu-Töölössä ja Mechelininkadulla Taka-Töölössä.

Sulje

Asuntotarjouksen saatuasi sinulla on kolme arkipäivää aikaa ottaa yhteyttä vuokranantajaan (tilat-palvelun asuntoyksikkö) sopiaksesi asunnon näytöstä ja vuokrasopimuksen allekirjoittamisesta. Asuntonäytön yhteydessä sinun tulee todistaa henkilöllisyytesi ja esittää todistus työsuhteesi voimassaolosta esimerkiksi työsopimuksella.

Asunnon näytön jälkeen ilmoita mahdollisimman nopeasti tilat-palvelun asuntoyksikköön, otatko asunnon vastaan vai et. Vuokrasopimus astuu voimaan aina viimeistään kymmenen arkipäivän kuluttua asuntotarjouksesta.

Sulje

Jos tarjottu asunto vastaa hakemuksen hakuehtoja eikä sinulla ole perusteltua syytä kieltäytyä, et ole seuraavissa asukasvalinnoissa etusijalla etkä välttämättä saa enää uutta asuntotarjousta. Perusteltuja syitä kieltäytyä ovat esimerkiksi elämäntilanteen muutos tai se, että asunnon ominaisuudet eivät vastaakaan ilmoitettua, kuten hissin puute tai esteellinen kulku huoneistoon.

Sulje

Saattaa vaikuttaa. Vuokravelat sekä muut asumisesta aiheutuneet velat Helsingin kaupungille ja sen yhtiöille voivat olla este työsuhdeasunnon saamiselle.

Maksamattomista veloista pitää viimeistään mahdollisen asuntotarjouksen yhteydessä toimittaa liitteeksi vuokranantajan todistus tai kuitit, joista ilmenee, että velat on kokonaisuudessaan maksettu. Jos et toimita pyydettyä todistusta velkojen hoitamisesta kolmen arkipäivän sisällä ehdollisesta tarjouksesta, asuntotarjous raukeaa ja asuntoa tarjotaan seuraavalle hakijalle. Jos toimitetusta todistuksesta tai kuiteista käy ilmi, että velka on maksettu vain osittain, emme valitettavasti pysty tarjoamaan työsuhdeasuntoa ennen kuin velka on maksettu kokonaisuudessaan.

Muut luottotietomerkinnät kuin Helsingin kaupunkikonsernille maksamattomat vuokravelat ja asumisesta kaupungille aiheutuneet velat eivät ole este työsuhdeasunnon saamiselle.

Tarkistamme kaikkien täysi-ikäisten hakijoiden luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä ennen asuntotarjouksen tekemistä. Omat luottotiedot voi tarkistaa maksutta kerran vuodessa joko Suomen Asiakastieto Oy:n tai Bisnoden kautta.

Sulje

Palvelupaikat

Vuokra-asunnon haku, neuvonta

Osoite:

Työpajankatu 8 00580 Helsinki