Hyppää pääsisältöön

Asukkaiden valinnan valvonta

Kaupungin lakisääteisenä tehtävänä on valvoa ARA-vuokra-asuntojen asukasvalintoja. Helsingin kaupungilla tehtävästä vastaa kaupunkiympäristön toimialan asuntopalvelut-yksikkö.

Asukasvalintoja valvotaan, jotta asunnot saisivat niitä eniten tarvitsevat. Samalla takaamme, että vuokrataloissa ja asuinalueilla säilyy monipuolinen asukasrakenne. Käytännössä valvonta tapahtuu siten, että Ara-vuokra-asuntoja omistavat yritykset ja yhteisöt ilmoittavat asukasvalinnoista asuntopalvelut-yksikköön. Asukkaiksi valittujen tulot ja varallisuus sekä asunnontarve tarkistetaan.

Näin ilmoitat asukasvalinnoista

Asukasvalinnoista ilmoitetaan pääasiassa jälkikäteen. Lähetä tällöin tiedot asukasvalinnoista asuntopalveluille (myös asunnonvaihtajista) kootusti excel-taulukossa kerran kuukaudessa.

Poikkeuksen muodostavat yritykset ja yhteisöt, joilla ei ennestään ole Ara-vuokra-asuntoja Helsingissä. Niiden pitää toimittaa ensimmäisen kohteensa asukasvalinnat hakemuksineen ja liitteineen hyväksyttäväksi etukäteen, ennen kohteen valmistumista.

Joissain tilanteissa asukasvalintaohjeista on tarpeen poiketa. Tällaisessa tapauksessa ota yhteyttä asuntopalveluihin sähköpostilla.

Palvelupaikat

Asuntopalvelut

Työpajankatu 8 00580 Helsinki

Katso aukioloajat ja yhteystiedot