Helsinki Lab

Vuonna 2016 aloitettu kolmivuotinen Helsinki Lab -hanke tuo kaupungin kehittämiseen entistäkin tiiviimmin muotoiluosaamisen, digitaalisuuden ja vuorovaikutuksen. Lab myös yhdistää kaupungin organisaatioita ja kumppaneita toimimaan yhdessä paremman kaupungin ja uuden liiketoiminnan synnyttämiseksi.

Helsinki Labia vetää muotoilujohtaja Anne Stenros. Helsinki nimitti muotoilujohtajan syyskuussa 2016 ensimmäisenä maailmassa.

Helsinki Lab on kokeellinen yhteistyöalusta, joka osallistaa eri osapuolia yhteisiin, vuorovaikutteisiin projekteihin. Labin toiminta kehittyy matkan varrella ja tavoitteena on löytää kaupungille uusia, hyväksi havaittuja käytäntöjä, prosesseja ja palveluita. Lähestymistapa on käyttäjälähtöinen.

Kehittämistoiminta tehdään näkyväksi ja koettavaksi kaupungintalon aulan avoimessa työtilassa. Labissä tehtävä työ linkittyy Helsingin kaupunkibrändin kehittämiseen.

Toiminnan tavoitteena on kehittää Helsingistä palvelumuotoilun keinoin entistäkin toimivampi ja haluttavampi paikka asua ja vierailla.

 

Helsinki Lab – Designia, digitaalisuutta ja dialogiaJAA
26.04.2017 14:42