Suoraan sisältöön

Beijing Design Week 2020

Osallistujia Pekingin designviikolla 2019. Kuva: Helsinki Design Week

Helsinki on vuoden 2020 Beijing Design Weekin teemakaupunki. Beijing Design Week on Aasian isoin ja merkittävin muotoilufestivaali. Festivaalilla on vuosittain yli viisi miljoona kävijää. Teemakaupunki (Guest City) -statuksen on Helsinkiä ennen saanut yhdeksän kaupunkia.

Helsinki Guest City -hankkeen tavoitteena on tuoda Pekingiin yhdessä Helsingin kaupungin, muotoilutoimijoiden, oppilaitosten, yritysten ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa uudenlainen, vuorovaikutteinen tapahtumakokonaisuus, joka esittelee Helsinkiä muotoilukaupunkina ja muotoiluosaamisen edelläkävijänä. Tapahtumissa luodaan alustoja keskusteluille, työpajoille ja uutta esitteleville laboratorioille.

Pekingin designviikolla Helsinki haluaa kertoa muotoilutarinaansa kolmen pääteeman kautta. Hyvinvoinnin, kaupunkikehityksen ja opetusalan innovaatioiden kautta esitellään, kuinka muotoilulla tehdään helsinkiläisille parempaa arkea. Kattavana teemana on maailman toimivimman kaupungin tekeminen toimivien verkostojen avulla.

Helsinki Guest City -hankkeen tavoitteet

  • kansainvälisten yhteyksien lisääminen
  • Pekingin ja Helsingin välisten suhteiden vahvistaminen
  • Helsingin ja mukaan lähtevien kumppaneiden tunnettuuden kasvattaminen
  • uusien yhteistyömallien ja liiketoimintamahdollisuuksien luominen
  • Helsingin vetovoimaisuuden vahvistaminen

Hankkeen konseptista, sisällöistä ja tuotannosta vastaavat yhteistyössä Helsingin kaupunki ja Helsinki Design Week (Luovi Productions).JAA
10.02.2020 09:06