Suoraan sisältöön

Helsingin muotoilutarinat

Muotoilu on Suomessa aina kuulunut kaikille. Meillä on paljon upeita esineitä ja rakennuksia, mutta muotoilu vaikuttaa yhteiskunnassa myös paljon syvemmällä. Täällä muotoilijat ovat aina tehneet työtä tavallisten kansalaisten arjen tarpeiden hyväksi. Nyt tarvitsemme toimivien esineiden lisäksi parempia ratkaisuja.

Helsingin muotoilutarinat vuosilta 2015-2017 kertovat siitä, miten muotoilulla voi tehdä parempaa kaupunkia.

Yhteiskunnallisen muotoilun juuret ovat syvällä jälleenrakennuksen ajan Suomessa. Muotoilijat ja arkkitehdit olivat sodan jälkeen mukana rakentamassa ja kehittämässä Suomesta modernia yhteiskuntaa.

Helsingin sitoutuminen muotoiluun jatkaa tätä perinnettä. Kaupunkia tehdään kaupunkilaisille, ja muotoilu auttaa kehittämään ihmislähtöisempää kaupunkia. Se pitää sisällään käyttäjien huomioimista, toimivia palveluita ja ympäristöä, rohkeutta kehittää kaupunkia kokeilemalla, sekä asukkaiden ottamista mukaan kaupungin kehittämiseen.

Joskus täytyy uskaltaa luopua vanhasta, jotta voisi tulevaisuudessa tehdä puhtaalta pöydältä mahdollisimman hyviä ja järkeviä ratkaisuja. Muotoilu on tässä hyvä työkalu. Ihmisten tarpeiden ja odotusten parempi ymmärtäminen auttaa kaupunkia uudistumaan ja tuottaa yhä parempia palveluita. Muotoilijoilla on nimittäin osaamista ja menetelmiä luoda kaupungin kehittäjien ja käyttäjien välille ymmärrystä ja yhteistä suuntaa.

Yhdessä rakennamme toimivaa kaupunkia sekä asukkaille että täällä vieraileville. Sukella keräämiimme kokemuksiin ja tietoon muotoilusta!12.10.2020 16:06

Historia: Helsinki muotoilukaupunkina

Vuonna 2015 tehdyssä haastattelussa asiantuntijat kertovat, mikä merkitys muotoilulla on ollut Helsingin kaupungille, ja miksi muotoilu on tärkeää myös tulevaisuudessa.

Pikaopas: Näin puhut muotoilusta selkeämmin

Millä tavalla muotoilusta voisi puhua niin, että mahdollisimman moni tajuaa, mistä on kyse? Tässä neuvoja parempaan viestintään.