Helsinki muotoilukaupunkina

Helsinki on johtava muotoilukaupunki, ja muotoilu on myös yksi kaupungin avaintoimialoista.

Vuonna 2012 Helsinki oli maailman designpääkaupunki ja kaksi vuotta myöhemmin Helsingille myönnettiin nimitys UNESCO City of Design. 

Kansainvälisen designsäätiön Toimiva kaupunki -hanke jatkoi designpääkaupunkivuoden perintöä vuoden 2015 loppuun asti. Syyskuussa 2016 kaupunki nimitti muotoilujohtajan ensimmäisenä maailmassa.

Vuonna 2016 aloitettu kolmivuotinen Helsinki Lab -hanke tuo kaupungin kehittämiseen entistäkin tiiviimmin muotoiluosaamisen, digitaalisuuden ja vuorovaikutuksen. Lab myös yhdistää kaupungin organisaatioita ja kumppaneita toimimaan yhdessä paremman kaupungin ja uuden liiketoiminnan synnyttämiseksi.

Helsinki tekee muotoiluun liittyvää kehitystyötä kolmella sektorilla:
• Muotoiluosaaminen: muotoilun hyödyntäminen kaupungin palveluiden kehittämisessä
• Muotoilu yritysten kasvun vauhdittajana: muotoilun hyödyntäminen pk-yrityksissä muilla avaintoimialoilla
• Muotoilu ja kansainvälinen yhteistyö: Helsinki UNESCO City of Design -verkosto ja World Design Weeks -verkosto, jonka puheenjohtajana toimii Helsinki Design Weekin johtaja Kari Korkman

Yhdessä kokeillen, muotoilun keinoja, avointa tietoa ja digitaalisuutta hyödyntäen luomme asukkaiden ja vierailijoiden tarpeisiin sovitettuja palveluja sekä ketteriä osallistumis- ja vuorovaikutusväyliä.


Muuttuva, toimiva, kontrastinen ja omaperäinen Helsinki kasvaa asenteella – One HEL of an Impact!


Helsinki muotoilumetropoli -blogi

Helsinki oli 2012 maailman designpääkaupunki ja kaksi vuotta myöhemmin Helsingille myönnettiin nimitys UNESCO City of Design. Blogissa asiaa muotoilukaupungista ja sen kehittämisestä.

Lue lisää


 JAA
28.06.2019 09:54