Saimme lähtöluvan!

Huhtikuun alku toi tullessaan toivomamme tiedon: Helsingin kaupunginkanslia on myöntänyt Finnish Courses uudistukselle investointimäärärahan ja täten uudistus voi kunnolla alkaa. Pasila, soittakaa Porilaisten marssi!

Päätimme juhlistaa projektin alkua sille sopivimmalla tavalla, eli käymällä läpi vuonna 2009 luodun ja 2016 muokatun alkuperäisen palvelun vaatimusmäärittelyn. Hip hei!

Verkkosivujen vaatimusmäärittely on dokumentti, joka kuvaa kaikki tominnallisuudet ja elementit, joita valmiissa palvelussa pitää olla.

Eli vähän sama kuin autonvalmistajan pääkonttorista lähtisi tehtaalle lista asioista, joita auton pitää tehdä. Siinä pitää olla ratti jolla ohjata laitteen liikesuuntaa, neljä pyörää, viisi istuinta, turvavyöt jne. Autotehtaan tehtävä on sitten rakentaa kone, joka yhdistää kaikki nämä toiminnot yksiin kuoriin. Vaatimusmäärittely kertoo mitä pitää olla, muttei sitä, miten kaikki toteutetaan.

Tästä eteenpäin hanke kulkee siis ikään kuin kaksilla kiskoilla, joiden keskeiset kysymykset ovat miten ja mitä. Meidän pitää selvittää mitä uuteen palveluun halutaan. Sen jälkeen pitää selvittää miten moinen saadaan aikaan.

Palaten edelliseen vertaukseen, niin meidän pitää osata lähettää tehtaalle sellaiset vaatimukset, joiden pohjalta saadaan tehtyä paras mahdollinen auto. Samaan aikaan pitää myös tietää mihin tehdas pystyy. On turha tilata lentävää autoa, vaikka kuinka sellaisen haluaisikin.

Tiedämme kyllä sangen hyvin mitä itse haluamme, mutta nyt meidän on selvitettävä, että mitä käyttäjät haluavat. On siis aika selvittää, että mitä palvelussa kurssejaan julkaisevat oppilaitokset haluavat ja mitä kursseja hakevat ihmiset toivovat.

On aika lähteä sitouttamaan kenttä mukaan palvelun kehitykseen ja toivoa, ettei kukaan halua meiltä lentävää autoa!JAA