Kädet saveen

Nyt kun GDPR:n nostama verkkoviestinnän tomupilvi alkaa hälvetä, on taas aika lähteä kehittämään Finnishcourses.fi -kurssihakua. Ensimmäisenä työlistalla on viime kerrallakin mainittu oppilaitosten kuuleminen.

Kaikille palvelussa oleville oppilaitoksille on lähetetty kutsu 23.8. järjestettävään työpajaan, jossa pitäisi saada aikaan hahmotelma uuden palvelun vaatimuksista. Joten jos sinä, arvoisa oppilaitoksen edustaja et ole saanut kutsua, ota yhteyttä (pieni mainos). Vielä muutama muu yhteistyökumppani pitää erikseen kutsua, mutta onneksi tässä on vielä hetki aikaa ennen elokuuta.

Tätä tapahtumaa varten pitäisi kuitenkin jostain saada loitsittua mielipiteitä palvelun käyttäjiltä, eli maahanmuuttajilta. Mikäs olisikaan helpompaa keskellä kesää Suomessa, kuin koulutuksessa olevien ihmisten tapaaminen? Eihän täällä juuri kukaan ole lomalla.

Se sarkasmista. Vuodesta 2012 lähtien raksuttanut Finnishcourses.fi -palvelun kävijätilastointi osoittaa, että elokuu on kuuma kurssien etsinnän ajankohta. Se on otollinen aika käyttäjäpalautteen keräämiselle, kunhan ensin yhyttää etsijät. Tilanne ei ole ihan toivoton, vaan ainoastaan haastava.

Tarkoituksena on lähteä jalkautumaan heinäkuun lopulla ja elokuun alussa erilaisiin neuvontapisteisiin ja mahdollisiin muihin alkuvaiheen maahanmuuttajia kohtaaviin yhteyksiin, kyselemään mielipiteitä ja keräämään risut, ruusut ja männynkävyt. Palvelua pitää kehittää käyttäjät edellä.

Tässä tahtoo tulla vähän kiire, mutta onneksi hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Heinäkuun lopulle on vielä pitkä aika ennen lomien alkua – allekirjoittaneellakin huimat kaksi päivää.

Huoh…JAA