Tietosuoja

Lokakuun toinen viikko on eurooppalaisen kyberturvakuukauden tietosuojan teemaviikko. Luentoja tietosuojasta on katsottavissa julkishallinnon tietosuojapäivän verkkosivulta. Luennoissa kerrotaan mitä tietosuoja tarkoittaa sekä selitetään tietosuojaan liittyviä keskeisiä termejä.

Henkilötietoja saa käyttää vain siihen työtehtävään, mitä varten ne on saatu, ja vain he, ketkä tuota työtehtävää tekevät. Videoluennoissa tämä kiteytyy MMKT-toimintamallissa:

M Millaisia tietoja käsittelet?
M Miten, millä välineillä sekä missä tietoja käsittelet
K Kenelle tietoja luovutat?
T Tarkista ennen kuin toimit!


Tietosuojakalvo

Helsinki-kanavasta löytyy tietoisku tietosuojakalvosta. Kun näytön eteen laitetaan muovinen tietosuojakalvo, niin näytön tiedot eivät näy sivusta katsojalle. Tällaisia tietosuojakalvoja käytetään kannettavissa tietokoneissa, kun niillä työskennellään kokoushuoneissa, julkisissa tiloissa tai vaikka matkalla.

Tietosuojakalvolla pyritään suojaamaan tietojen luottamuksellisuutta. Tietosuojakalvon käyttö voi estää esimerkiksi henkilötietojen tahattoman luovuttamisen asiattoman näkyville. Kun tietokoneen ääreltä poistutaan, niin sen lukitseminen suojaa myös tietojen luottamuksellisuutta.

Tietoturva työpisteellä -sarjassa: Näytön lukitseminen ja tietosuojakalvo
JAA