Böcker och tidskrifter

På Arbis bibliotek kan du läsa och låna skönlitteratur, facklitteratur, kursböcker, tidskrifter, talböcker, barnböcker. De flesta böckerna är på svenska, men vi har också litteratur på andra språk. Lånetiden är tre veckor, med möjlighet till förlängning. Enklast förnyar du lån per telefon eller e-post.

Kom ihåg: Om boken du söker är utlånad kan du reservera boken, kostnadsfritt. Vi kontaktar dig så snart boken kan avhämtas. Tips och önskemål är välkomna och beaktas i mån av möjlighet.

I bibliotekets katalog på nätet kan du söka i bibliotekets bestånd. Att reservera, förnya eller beställa böcker via katalogen är inte möjligt:

Arbis bibliotekskatalog

Det finns även möjlighet att läsa dagstidningar från hela Svenskfinland, Helsingin Sanomat och ett förtiotal tidskrifter som behandlar bl.a. hälsa, litteratur, mat, handarbete, historia och trädgårdsskötsel.

Tidningar och tidskrifter vid Arbis bibliotek


Biblioteket har följande specialsamlingar:

Finlandssvenska deckare

I samlingen ingår deckare som skrivits av finlandssvenska författare, både äldre och nyare verk. Samlingen utökas kontinuerligt och donationer tas gärna emot.

Helsingforssamlingen

Samlingen innehåller främst faktalitteratur på svenska om Helsingfors. Välkommen att t.ex. läsa om din hemgatas historia!

Regnbågshyllan

Arbis bibliotek var ett av de första biblioteken med Regnbågshylla i Svenskfinland! Här lyfter vi fram vårt utbud av HBTIQ-litteratur. Ge gärna förslag på böcker och tidskrifter som du tycker borde stå i hyllan. Här hittar du bland annat romaner, biografier, barnböcker, faktaböcker och serieböcker med regnbågstema.

 

DELA