Biblioteket

Välkommen till Arbis bibliotek –
på Dagmarsgatan 3, andra våningen 
Tfn 040 334 6737, (09) 310 494 84

Johan Lindberg, bibliotekarie 
johan.lindberg@arbis.hel.fi

Mariana Forssell, biblioteksfunktionär
mariana.forssell@arbis.hel.fi

Biblioteket på andra våningen är öppet
under terminerna:
10.9–8.12 och 7.1–13.4
måndag–torsdag kl. 10.00–19.00
fredag kl. 10.00–13.00
Utanför terminerna:
måndag–torsdag kl. 10.00–15.00
fredag kl. 10.00–13.00

Undantag från ordinarie öppettider, och i samband med helger och liknande, meddelas separat.

Välkommen!

BIBLIOTEKETS KONTAKT OCH INFO

BÖCKER OCH TIDSKRIFTER

I Arbis bibliotek kan du studera, fördjupa dina intressen eller koppla av. Biblioteket är ett unikt svenskspråkigt bibliotek i huvudstadsregionen. I biblioteket hittar du bl.a. kurslitteratur, skönlitteratur för vuxna och barn, facklitteratur, lättläst, dagstidningar och tidskrifter. Vi tar gärna emot önskemål och inköpsförslag.

Biblioteket har kunddatorer med de vanligaste programmen. Utskrifter/kopior för eget bruk (endast A4) kostar 40 cent/ark. Tre ark är gratis.

Alla är välkomna att använda sig av bibliotekets tjänster och utbud. Du behöver inte delta i någon kurs för att låna. Biblioteket har inget lånekortssystem utan du lånar genom att visa ditt identitetsbevis. Lånetiden är tre veckor med undantag för tentamenslitteratur och nya populära böcker med lång kölista, som har 1–2 veckors lånetid. Det senaste numret av tidskrifter lånas inte ut.

Du kan förnya ditt lån tre gånger. Efter det ska du lämna in boken för påseende innan du kan låna den på nytt. Om materialet är reserverat kan du inte förnya lånet. Kom in till biblioteket, ring, skicka SMS eller e-post när du vill förnya eller göra en reservation. Lånen är personliga.

OBS: Du får inte någon påminnelse om när lånet förfaller. Det är på ditt eget ansvar att returnera lånet i tid. Vid förkommet eller förstört material betalar du ersättning eller ersätter materialet med ett nytt motsvarande. Då biblioteket är stängt är det möjligt att returnera böcker till vaktmästaren.

Förseningsavgifter: Förseningsavgift/dygn/material är 0,20 € och inleds sju dagar efter förfallodagen. Högsta avgift per kund för försenade lån är 12 €. Mindre förseningsavgifter kan betalas kontant i biblioteket. Om du betalar med betalkort sker betalningen i Arbis kansli.

DELA