Suoraan sisältöön
Kuva: Jefunne Gimpel

Yhteishaku alkaa 19. helmikuuta – Helsinki takaa opiskelupaikan helsinkiläisille peruskoulunsa päättäville

Valtakunnallinen kevään yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukioihin alkaa 19. helmikuuta ja päättyy 12. maaliskuuta klo 15.  Helsingin kaupunki toteuttaa koulutustakuuta eli takaa kaikille helsinkiläisille peruskoulunsa päättäville opiskelupaikan.

Peruskoulunsa 2019 päättävistä helsinkiläisistä vähintään 60 prosentille taataan opiskelupaikka lukiokoulutuksessa ja 40 prosentille ammatillisessa koulutuksessa. Stadin ammatti- ja aikuisopistossa ja kaupungin lukioissa on aloituspaikkoja kaikkiaan noin 6 000 opiskelijalle.

Helsinki käynnistää syksyllä 2019 kokeilun, jossa se tukee taloudellisesti ensimmäistä opintovuottaan aloittavia toisen asteen opiskelijoita kaupungin ylläpitämissä lukioissa ja Stadin ammatti- ja aikuisopistossa. Kokeilu kestää syyslukukauden ajan. Tuki koskee kouluista lainattavaa oppimateriaalia ja erilaisia kulttuurikäyntejä. Lisäksi opiskelijat saavat Helsingin sisäisen matkakortin.

Haku Opintopolun kautta

Yhteishaussa 19.2.–12.3.2019 ovat mukana ammatilliset perustutkinnot ja lukiokoulutus. Yhteishaku on tarkoitettu perusopetuksensa päättäville sekä ilman tutkintoa oleville hakijoille.

Koulutuksiin haetaan sähköisesti osoitteessa opintopolku.fi.  Opintopolusta löytyvät myös tiedot haettavista koulutuksista ja oppilaitoksista sekä linkit oppilaitosten verkkosivuille.

Jatkuvassa haussa voivat hakea kaikki, jotka haluavat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistaan. Jatkuva haku Stadin ammatti- ja aikuisopistoon    
 
Jos peruskoulun jälkeinen suunta ei ole vielä selvillä, Next Level -sivusto auttaa. Peruskoulujen opinto-ohjaajat tukevat päättöluokkalaisia koulutusvalintojen tekemisessä. Stadin ammatti- ja aikuisopistoon hakevia palvelee hakutoimisto.

Stadin ammatti- ja aikuisopistossa uusia tutkintoja 

Stadin ammatti- ja aikuisopisto tarjoaa yhteishaussa 27 perustutkintoa. Uutta ovat puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon kotityöpalvelujen ja toimitilahuollon osaamisalat. Myös välinehuoltoalan perustutkintoon voi nyt hakea yhteishaussa.

Urheilijoille Stadin ammatti- ja aikuisopisto on oiva opinahjo, sillä urheilu-uran voi luontevasti yhdistää ammatillisiin opintoihin. Lue lisää.

Stadin ammatti- ja aikuisopisto on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Se tarjoaa mahdollisuuden opiskella yli 50 ammattiin 15 toimipaikassa ympäri Helsinkiä.

Vuoden 2019 yhteishaun ajankohdat

  • Yhteishaku ammatilliseen ja lukiokoulutukseen: 19.2.–12.3.2019.
  • Haku erityisenä opetuksena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen: 13.3.–3.4.
  • Yhteishaku perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin: 21.5.-23.7.2019.

JAA