Suoraan sisältöön

Yhteishaku alkaa - mukana uusia tutkintoja

Valtakunnallinen toiseen asteen yhteishaku alkaa jälleen 20. helmikuuta. Meillä StadinAO:ssa haussa on mukana mielenkiintoisia uusia tutkintoja, kuten luonto- ja ympäristöalan sekä kuvallisen ilmaisun osaamisala. Myös huippu-urheilijoiden kannattaa muistaa, että olemme urheiluoppilaitos eli urheilun ja opinnot saa yhdistettyä joustavaksi kokonaisuudeksi.

Valtakunnallinen yhteishaku on perusopetuksen päättäneiden sekä ilman tutkintoa olevien päähakeutumisväylä. Avoimia opiskelupaikkoja Stadin ammattiopistossa on yhteishaussa yhteensä 3298.

Uusia tutkintoja ja tutkintonimikkeitä

Uusia perustutkintoja ovat muun muassa luonto- ja ympäristöalan, hius- ja kauneusalan (korvaa kaksi aiempaa erillistä tutkintoa), taideteollisuusalan (verhoilu- ja sisustus) sekä media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto.

Myös tutkintonimikkeisiin on tullut muutoksia. Kiinteistöalan perustutkinto on jatkossa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, puuala muuttuu puuteollisuuden perustutkinnoksi ja hotelli-, ravintola- ja cateringala ravintola- ja cateringalaksi sekä tekstiili- ja vaatetusalan perustutkinto on jatkossa tekstiili- ja muotialan perustutkinto.

Yhteishaussa oleviin tutkintoihin voit tutustua tarkemmin yhteishaun verkkosivuiltamme.

Vuoden 2018 yhteishaku: Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishakuaika 20.2.-13.3.2018. Perusopetuksen jälkeisten valmistavien koulutusten hakuaika 22.5.–24.7.2018.

Myös jatkuvan haun kautta opiskelemaan

Ne, jotka eivät kuulu yhteishaun pääasialliseen hakijaryhmään, voivat hakea opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Jatkuvassa haussa voivat hakea kaikki hakijat, joiden tavoitteena on ammatillisen perustutkinnon tai tutkinnon osan suorittaminen. Jatkuvan haun kautta hakija voi hakea koulutukseen ja aloittaa opintonsa joustavasti ympäri vuoden. Lue lisää.

Kuva: Jefunne Gimpel

JAA