Suoraan sisältöön
Kuvassa takana Niko Kurrtila ja Jesse Nöjd, edessä (vas.) Johanna Lackman ja Tia Tast.

Team Stadille hopeaa ja pronssia Taitaja2019-kilpailussa

Team Stadin osaavat nuoret ovat näyttäneet huippuosaamisensa kolme päivää kestäneissä Taitaja2019 ammattitaidon SM-kilpailuissa Joensuussa. Tuomisina kotiin oli hopeaa pelituotannon parikilpailusta ja kaksi henkilökohtaista pronssia painotuotteen suunnittelusta sekä puhtaus- ja kiinteistöpalvelualasta.

Stadin ammatti- ja aikuisopiston joukkue matkasi kilpailupaikalle jo sunnuntaina, joten viiden päivän reissun jälkeen junamatkalla oli havaittavissa onnellista kisaväsymystä. Puheensorinaa, naurua ja kokemusten vaihtoa kuultiin – jotkut päättivät kuitenkin ottaa rennosti ja nukkua paluumatkan Helsinkiin.

Parasta tapahtumaviikossa oli joukkue

Jokainen oli silminnähden tyytyväinen omaan suoritukseensa ja kilpailuviikkoon. Kysyttäessä kilpailijoilta mikä tapahtumaviikossa oli parasta, lähes yksimielisesti todettiin sen olevan joukkue.

Ryhmäytyminen olikin onnistunut varsin mallikkaasti, ja nuoret olivat hitsautuneet yhteen ja saaneet uusia, elinikäisiä kavereita. Junamatkan aikana kerätty perinteinen joukkueen kisapalaute sai myös joukkueenjohtaja Janne Turtiaisen hymyilemään: ”Tosi hyvää palautetta on tullut nuorilta ja kilpailuhuoltajilta järjestelyistä”.

Palautteista näki, että nuoret ovat oppineet uusia asioita, kivaa on ollut ja vinkkejäkin tulevien Taitaja-kilpailijoiden rekryämiseen annettiin. Aina voi parantaa omaa tekemistään, ja siihen palautteen keruulla pyritäänkin.

”Olen ollut todella ylpeä, miten nämä nuoret ovat tsempanneet läpi kisaviikon ja olleet kaikessa todella aktiivisia – aivan käsittämättömän upea ja itseohjautuva porukka, Janne iloitsee.

Kisaviikolla nähtiin myös Taitaja2019-huippujoukkueen julkistaminen ja Toimijat joukkueen takana -kilpailun voittaja. Team Stadi oli joukkue, joka nimettiin Taitaja2019-huippujoukkueeksi.

”Meidän nuoret aikatauluttivat itse haastattelunsa ja järjestivät työyhteisön edustajan haastatteluun tapahtuman aikana”, toteaa tyytyväinen joukkueenjohtaja huippujoukkueensa jäsenistä.

Opiskelijoita ja opettajia kilpailussa tutustumiskäynnillä

Tapahtumaviikolla myös ryhmä Stadin ammatti- ja aikuisopiston opiskelijoita ja opettajia kävi tutustumassa Taitaja-kilpailuun. Vierailijat olivat muun muassa autoalalta, elintarvikealalta, kokkipuolelta, sosiaali- ja terveysalalta, kone- ja metallialalta sekä pintakäsittelyn perustutkinnosta.

Nuoret tulivat hakemaan kisafiilistä seuraavia Taitaja-semifinaaleja varten. Päivävierailu järjestettiin nyt toista kertaa ja se sai kehuja – ja toivottavasti tulevia Taitaja-kilpailijoita innostumaan näyttämään taitonsa tulevaisuudessa.

Team Stadin mitalisaalis:

  • Hopeaa:
    Johanna Lackman ja Niko Kurttila, pelituotannon parikilpailu
  • Pronssia:
    Tia Tast, painotuotteet suunnittelu
    Jesse Nöjd, puhtaus- ja kiinteistöpalveluala


JAA