Suoraan sisältöön

Tasa-arvoviikko muistuttaa yhdenvertaisuuden tärkeydestä

19.–23.3. vietämme tasa-arvoviikkoa Stadin ammattiopiston toimipaikoissa. Haluamme tarjota koulutusta, josta oppija itse unelmoi. Stadin ammattiopisto on mukana SEGLI-hankkeessa, joka edistää tasa-arvoa koulutuksessa ja työelämässä. Yhteinen tavoitteemme on yhdenvertaisuuden lisääminen ja kannustava ilmapiiri. Stadin ammattiopistossa kannustamme toteuttamaan omia unelmia. Vanhentuneet asenteet ja ulkopuolisten asettamat paineet eivät saa vaikuttaa opiskelupaikan valintaan.

Sukupuoleen kohdistuvia oletuksia ilmenee yhteiskunnan tasoilla varhaiskasvatuksesta läpi työelämän. Suomalainen työelämä on eurooppalaisessa vertailussa voimakkaasti jakautunut miesten ja naisten töihin. Sukupuoleen perustuvat odotukset voivat rajata niitä mahdollisuuksia, jotka ihminen kokee itselleen soveltuviksi opinto- ja urapoluilla.

Tasa-arvo työelämässä luo hyvinvointia, joka heijastuu niin yksilöihin, perheisiin kuin työmarkkinoiden tuottavuuteen. Avainasemassa muutoksen aikaan saamiseksi ovat poliitikot, työnantajat, opettajat, vanhemmat, työkaverit – oikeastaan me kaikki.

Lisää hankkeesta voit lukea täältä: kaikkienduuni.fi

Tasa-arvoviikon ohjelmaa

Ti 20.3. klo 12:15
Paneelikeskustelu Sturenkadun toimipaikassa, keskustelemassa: kansanedustaja Silvia Modig, tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaara, yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä ja Stadin ammattiopiston opiskelijat Henkka Remes ja Dominic Ortju

Ke 21.3. Frida Ensemblen esitys
klo 10:00 Vilppulantien toimipaikassa
klo 12:00 Ilkantien toimipaikassa

To 22.3. Frida Ensemblen esitys
klo 10:00 Prinsessantien toimipaikassa
klo 12:00 Sturenkadun toimipaikassa

Paneelikeskustelu striimataan myös Youtubessa.

Linkki löytyy myös Mediastadi-nettisivuilta.

Tasa-arvoviikkoa varten on luotu FB-tapahtuma ’Stadin ammattiopiston tasa-arvoviikko’ ja myös Instragramissa #tasaarvoastadissa ja @tasaarvoastadissa

JAA