Suoraan sisältöön

Taitaja2019 lähestyy – Team Stadi valmiina kilpailuun

Team Stadilla on näytön paikka 21.–23.5., kun ammattitaitokilpailu Taitajassa mittelöidään SM-mitaleista. Joensuussa järjestettävässä tapahtumassa kilpailee yli 400 ammattiin opiskelevaa, 43 eri lajissa.

Stadin ammatti- ja aikuisopiston Team Stadi -joukkueessa kisaa 10 opiskelijaa. Kilpailijoiden lajeina ovat CAD-suunnittelu, painotuotteen suunnittelu, pelituotanto, kondiittori, tarjoilija sekä puhtaus- ja kiinteistöpalveluala.

Innostusta ja jännitystä ilmassa

Team Stadi kokoontui 10. toukokuuta kauppakeskus Redin tiloihin ryhmäytymispäivään, jossa saatiin tietopaketti kisoista sekä viime hetken vinkkejä. Samalla kilpailijat pääsivät tutustumaan toisiinsa. Tiimityötä testattiin Pikseli Arcaden virtuaalisen pakohuonepelin merkeissä.

Ryhmäytymispäivässä tutustuttiin "työmyyrän" ja tunnekorttien avulla toisiin opiskelijoihin ja pohdittiin muun muassa omia vahvuuksia kilpailijana.

”Olen innoissani kilpailuun osallistumisesta, vaikka finaalipaikka tuli minulle yllätyksenä”, toteaa ryhmäytymispäivään osallistunut Hanno Lehtiniemi, jonka lajina on CAD-suunnittelu.

Hanno on toisen vuoden kaksoistutkinto-opiskelija. Hän on harjoitellut Taitajaa varten sekä itsenäisesti että yhdessä kilpailuhuoltajana toimivan Maarit Pylkkäsen kanssa. CAD-suunnittelussa kilpaillaan suunnitteludokumenttien tuottamisessa - dokumentit voivat olla piirustuksia, kirjallista materiaalia tai 3D-malleja. Semifinaalissa Hannolla oli kaksi tehtävää, joista toisessa hän kokosi virtuaalisesti Lego-traktorin.

Ylioppilaspuolella toista vuotta opiskeleva Tia Tast lähtee Taitajaan kilpailemaan painotuotteen suunnittelussa. Tiankin tunnelmat ovat innostuneet, mutta myös jännitystä on ilmassa.

”Kilpailutehtävinä on tehdä taittoja, esimerkiksi lehtisiä, julisteita tai tarroja. Olen treenannut tehtävien teknisyyttä, mitä mitataan kilpailussa”, kertoo Tia. Tuula Karastie toimii Tian kilpailuhuoltajana.

Sekä Hanno että Tia ovat ensimmäistä kertaa mukana Taitaja-joukkueessa, ja tällainen kisatoiminta saa heiltä kiitosta. Taitajaa varten harjoittelu tuo mukavaa vaihtelua opiskeluarkeen ja kilpailussa pääsee näyttämään todelliset taitonsa.

Tsemppiä kisoihin jokaiselle joukkueen jäsenelle!


Tarjoilija-lajissa kilpaileva Natalie Hayashi testasi virtuaalipelaamista ryhmäytymispäivässä.

Team Stadin Taitaja-kilpailijat lajeineen:

 • CAD-suunnittelu, Hanno Lehtiniemi
  kilpailuhuoltaja Maarit Pylkkänen
 • Painotuotteen suunnittelu, Tia Tast
  kilpailuhuoltaja Tuula Karastie
 • Pelituotanto (parikilpailu), Jaana Aaltonen & Matias Saarinen, Johanna Lackman & Niko Kurttila
  kilpailuhuoltaja Seppo Toikka
 • Kondiittori, Sonja Salmelainen
  kilpailuhuoltaja Jarmo Nygård
 • Tarjoilija, Natalie Hayashi, Maria Ushakova
  kilpailuhuoltaja Veikko Hyvönen
 • Puhtaus- ja kiinteistöpalveluala (kiinteistönhoito), Jesse Nöjd
  kilpailuhuoltaja Tanja Hoffrén

Lue lisää Taitaja2019-kilpailuista.

Pääkuvassa Team Stadi ryhmäytymispäivässä. Takana vasemmalta oikealle: Johanna Lackman, Jesse Nöjd, Jaana Aaltonen, Hanno Lehtiniemi, Tia Tast ja Sonja Salmelainen. Edessä Maria Ushakova (vas.) ja Natalie Hayashi. Kuvasta puuttuvat Matias Saarinen ja Niko Kurttila. Kuva: Anu-Mari Liikala

Muut kuvat: Janne Turtiainen

JAA