Suoraan sisältöön

Stadin AO palkitsi työelämän yhteistyökumppaneitaan

Stadin AO haluaa nostaa esille yhteistyökumppaneitaan, jotka ovat mahdollistaneet työelämässä oppimisen erityisesti kuluneen vuoden aikana. Työelämäpalkinto jaettiin 20.11.2019 kolmessa kategoriassa: vuoden työpaikkaohjaaja, vuoden työelämäkumppani sekä Stadin eldis.

Palkintokriteereissä korostuivat työelämäyhteistyön laadukkuus, innovatiivisuus ja halu yhteiseen toiminnan kehittämiseen. Palkinnon saajat ovat luoneet yhteistyössä oppilaitoksen kanssa uudenlaisia pedagogisia ratkaisuja, jotka vastaavat sekä työpaikan että oppilaitoksen ja opiskelijan tarpeisiin.

 ”Ammatillisen koulutuksen päämääränä on kasvattaa osaavia työntekijöitä työpaikoille. Kun oppimisen painopiste on siirtynyt työpaikalle, se heijastuu myös opettajien työhön ja mahdollistaa kokeilukulttuurin”, palkintoraadin puheenjohtaja, rehtori Eeva Sahlman kannustaa.

Stadin ammatti- ja aikuisopiston työelämäpalkinnot 2019:

Vuoden työpaikkaohjaaja: 
Henkilöstöpäällikkö Laura Salmi, Helsingin Jalkapalloklubi

Vuoden työelämäkumppani:
Kinaporin monipuolinen palvelukeskus, Helsingin kaupunki

Stadin eldis:
Ketjupäällikkö Elina Vaalto, SOK-Emotion

Lisäksi jaettiin kolme kunniakirjaa ansioituneille työpaikkaohjaajille: Teemu Auranen, K-Caara Espoo; Eve Laos, HUS ASVIA ja Timo Luostarinen, Insinööritoimisto Teknokolmio Oy.

 ”Stadin eldis -palkinto on uniikki, ja se myönnetään henkilölle tai työnantajalle, joka on sytyttänyt työelämässä oppimisen liekkeihin", kuvaa Eeva Sahlman.

 ”Eldis tarkoittaa Stadin slangissa tulta, joten sana yhdistää Helsingin historiaa oppilaitoksemme nykyhetkeen.”

 Innovatiivista yhteiskehittämistä

Työelämässä oppimisen painoarvo on vahvistunut ammatillisessa koulutuksessa. Yhä useampi työpaikka tarjoaa oppimismahdollisuuksia tutkinnon suorittajille.

Stadin ammatti- ja aikuisopiston noin 10 000 opiskelijan tavoitteelliset työelämässä oppimisen jaksot suunnitellaan opiskelijan, ammatillisen opettajan ja työnantajan yhteistyönä.

Oppilaitosyhteistyö tarjoaa työnantajalle mahdollisuuden kasvattaa opiskelijasta tulevaisuuden työntekijä. Parhaimmillaan kumppanuus johtaa innovatiiviseen yhteiskehittämiseen ja uusien oppimismenetelmien luomiseen.

JAA