Suoraan sisältöön
Opinto-ohjaaja Prinsessantien toimipaikan tiloissa.

Stadin AO:ssa satsataan yhteisöllisyyteen

Yhteishaku toiselle asteelle on käynnissä 10. maaliskuuta asti. Stadin AO tarjoaa monipuolisen kattauksen ammatillista koulusta ja panostaa opiskelijoittensa yhteisöllisyyteen.

Opinto-ohjaaja Karoliina Hyry työskentelee Roihuvuoressa Stadin AO:n Prinsessantien toimipaikassa, jossa voi opiskella luonto- ja ympäristöalaa, matkailualaa, elintarvikealaa, ravintola- ja cateringalaa sekä puhdistuspalvelualaa.

- Täällä näkee paljon onnistumisia. Jos oppilaalla ei ole peruskoulu sujunut hyvin ja hän on luokassa levoton, hän saattaakin pärjätä catering-keittiössä todella hyvin ja palvella kahvilassa asiakkaita kuin ammattilainen, Hyry kuvailee.

Opiskelijat hakeutuvat Stadin AO:hon yhteishaun lisäksi myös jatkuvan haun kautta. Vuoden aikana ammatilliset opinnot alkavat siten monta kertaa. Opinto-ohjaaja kohtaa arjessaan myös paljon opiskelijoita, joilla on monenlaista tuen tarvetta.

- On monenlaisia haasteita; erityisen tuen tarvetta, elämänhallintaongelmia, päihdeongelmia, mielenterveysongelmia sekä tuen tarvetta suomen kieleen. Pyrimme tukemaan kaikkia opiskelijoitamme opinnoissa niin pitkälle kuin tukitoimet riittävät. Jos meillä ei ole mahdollisuutta tarjota riittävää tukea, ohjaamme opiskelijoita sellaisen tuen piiriin, että opiskelu olisi mahdollista jossain vaiheessa, Hyry kertoo.

Yhteisöllisyyteen panostava oppilaitos

Stadin AO:ssa satsataan opiskelijoiden sosiaaliseen kiinnittymiseen. Prinsessantien toimipaikassa henkilökunta tarjoaa opiskelijoille joka viikko keidaskahvit ja -kaakaot. Mukana ovat opot, kuraattorit, psykologi ja terveydenhoitaja, joilta opiskelijat voivat vapaan keskustelun lisäksi varata aikoja.

Torstaisi-iltapäivisin oppilaitoksessa kokoontuu Friends-ryhmä, jota kuraattorit vetävät.

- Se on mukavaa yhdessäoloa; pelataan pelejä ja nähdään opiskelijoita ja henkilökuntaa tavanomaisesta poikkeavissa rooleissa. Ryhmässä ihmisten on mahdollisuus tutustua toisiinsa.

Maanantaista torstaihin lounasvälkkä on myös liikuntavälkkä, jolloin opiskelijat voivat esimerkiksi pelata koripalloa tai käydä oppilaitoksen kuntosalilla.

Prinsessantien toimipaikassa opiskelee yli tuhat opiskelijaa ja työskentelee yli sata ammattilaista. Viihtyisät tilat on remontoitu hiljattain, ja uutuuden tuoksu leijuu oppilaitoksen käytävillä yhä. Moderneja tiloja vielä parempaa ovat ihmiset.

- Meillä on mahtavat opettajat ja henkilökunta, tässä talossa panostetaan yhteisöllisyyteen, Hyry iloitsee.

Lue koko uutinen.

Kuvassa opinto-ohjaaja Karoliina Hyry, joka kehuu Prinsessantien toimipaikkaa yhteisöllisyydestä. Kuva: Nina Dale.

JAA