Suoraan sisältöön

Stadin ammattiopiston edustajat matkasivat WorldSkillsiin

WorldSkills 2017 käynnistyy tulevana viikonloppuna Abu Dhapissa. Stadin ammattiopistosta kilpailuun on matkustanut neljän hengen kokoonpano, joka koostuu eksperteistä ja kilpailijasta.

WorldSkills-kilpailu on joka toinen vuosi järjestettävä nuorten kansainvälinen ammattitaitokilpailu. Tänä vuonna kilpaillaan Abu Dhabissa 14.–19.10. ja osallistujia on lähes 1300, 58 eri maasta. Lajeja on yli 50.  

Stadin ammattiopistosta mukana Suomen joukkueessa ovat 3D-peligrafiikkalajissa eksperttinä Mikko Sallinen, hiusmuotoilussa eksperttinä Heli Råglund, muoti- ja vaatetuslajissa eksperttinä Päivi Okko-Ahola sekä muoti- ja vaatetuslajissa kilpailijana Aino Lammi. Ekspertit toimivat kilpailussa tuomareina.

Suomesta mukana 27 hengen joukkue

Skills Finland yhteistyökumppaneineen on valmentanut kilpailuun 27 hengen joukkueen, joka osallistuu yhteensä 24 lajiin. Mukana on yksilö- ja parilajeja. Joukkueessa on mukana lentokonehuollon, viherrakentamisen, 3D-peligrafiikan, kauneudenhoidon, ravintolapalvelun ja monen muun ammattialan osaajia.

Nelipäiväinen kilpailu-urakka mittaa paitsi ammatillista osaamista myös henkistä ja fyysistä kestävyyttä, joita joukkueen nuoret oppivat ylläpitämään maajoukkueleireillä.

Ammatillisia taitoja kilpailijat ovat treenanneet omatoimisesti sekä valmentavien ammatillisten opettajien että muiden omien alojensa ammattilaisten ohjauksessa. Monet nuorista ovat harjoitelleet kilpailua varten vuosia, ja useat ovat kilpailleet ennenkin ammattitaidossa. WorldSkillsiin he voivat kuitenkin osallistua vain kerran.

Kuvassa toisena oikealta Mikko Sallinen, joka toimii kilpailussa 3D-peligrafiikan eksperttinä eli tuomarina.

Lue lisää Skills Finlandin nettisivuilta.

Tutustu WorldSkills 2017-kilpailuun.


JAA