Suoraan sisältöön
DJ soittamassa musiikkia.

Stadin AO järjestää ammattiin opiskelevien SAKUstars-kulttuurikilpailun 8.–10. syyskuuta

Vuosittain toteutettava, valtakunnallinen ammatillisen koulutuksen kulttuurikilpailu SAKUstars järjestetään Helsingissä 8.–10.2020. Kilpailu kokoaa nuoret ja opettajat yhteen musiikin, tanssin, näytelmien, shakin, kirjoitelmin ja monien muiden eri taiteen lajien kautta.

”Tapahtuman teemana on ”Dream Hard”, jolla viestimme, että unelmat kantavat ja unelmia eläen saa uusia kokemuksia, ystäviä sekä rohkaistuu uudenlaisiin mahdollisuuksiin”, toteaa SAKUstars 2020 -tapahtuman projektipäällikkö Sari Karjalainen.

Edellisen kerran vastaava kulttuurikilpailu järjestettiin Helsingissä vuonna 1960, joten Stadin AO sai kuudenkymmenen vuoden jälkeen tapahtuman toteuttamisvastuun pääkaupungissa. Vuosi 2020 on tuonut omat haasteensa SAKUstarsin järjestämiseen, ja toteutuksessa onkin kiinnitetty erityistä huomiota tapahtuma- ja terveysturvallisuuteen.

Hybriditapahtuma mahdollistaa eri tapoja osallistua

SAKUstars toteutetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa hybriditapahtumana. Kilpailuun voi siis osallistua perinteisesti paikan päällä tapahtuma-alueella, tai etänä joko samanaikaisesti omasta oppilaitoksesta tai tallenteina lähetetyillä teoksilla ja esityksillä.

Kilpailijoita on ilmoittautunut mukaan 25 eri koulutuksen järjestäjältä 305, joista 188 osallistuu virtuaalilajeihin. Joukkueita osallistujissa on 41. Hybriditoteutustapa mahdollistaa osallistumisen kunkin kilpailijan valitsemalla tavalla ja kerää aiempaa laajemman yleisön.

”Tapahtuma on suunniteltu ja se toteutetaan hyvin pitkälti osana oppilaitoksen normaalia toimintaa. Näin järjestelyissä mukana olleet nuoret pääsevät kokemaan tapahtuman järjestämisen aina suunnitteluvaiheesta toteuttamiseen asti”, kertoo Sari Karjalainen.

Yleisöksi striimejä seuraten

Tapahtuman yleisöksi pääsee virtuaalisesti, sillä esitykset striimataan viideltä kanavalta kilpailupäivien ajan. SAKUstars 2020 -nettisivuille avataan tiistaina 8.9. tapahtumasivu, jossa on linkit live-striimeihin.

SAKUstars 2020 -nettisivut

JAA