Suoraan sisältöön
Ihminen käyttää tietokonetta.

Kirjautuminen opetuksen verkkoon muuttuu

Opetuksen verkkoon kirjautumiseen tulee muutoksia. Muutokset kirjautumiseen toteutetaan viikon 42 aikana, eli 12.‒16. lokakuuta. Muutostyöt voivat aiheuttaa lyhyitä katkoksia palveluihin.

Muutos tarkoittaa käyttäjille sitä, että tapa kirjautua palveluun ja kirjautumissivu vaihtuvat. Palveluihin kirjaudutaan jatkossa käyttäjätunnuksella muodossa käyttäjätunnus@edu.hel.fi.

Käyttäjätunnus muodostuu sukunimen ja etunimen ensimmäisistä kirjaimista (esim. Onnellinen Onni: onneonn@edu.hel.fi). Käyttäjätunnus on sama, jolla kirjaudut oppilaitoksen tietokoneelle. Palveluihin ei voi enää kirjautua muodossa etunimi.sukunimi@edu.hel.fi.

Muutos vaikuttaa kaikkiin pilvipohjaisiin oppimisympäristöihin ja -työkaluihin. Näitä ovat esimerkiksi Microsoft 365, itslearning ja Google. Muutoksen tarkoitus on parantaa palveluiden toimintavarmuutta, suorituskykyä ja mahdollistaa helppokäyttöisyys eri oppimisympäristöjen välillä.

Kirjautumissivu on muuttunut: Käyttäjä menee Microsoft 365 palveluun (esimerkiksi sähköpostiin) osoitteessa outlook.office.com tai portal.office.com.

Puhelimessa sähköpostisovellus vaatii uudelleen kirjautumisen (sähköpostitili tulee olla käyttäjätunnus@edu.hel.fi).

Kuva: Unsplash


JAA