Suoraan sisältöön
Kuvassa Taitaja9-kilpailijoita Taitaja2016 -tapahtumassa Seinäjoella. Kuva: Skills Finland/Juha Käenmäki.

Ilmoittautuminen yläkoulujen Taitaja9-kilpailuun on käynnissä

Taitaja9-kilpailussa 7.–9.-luokkalaiset kisaavat kolmihenkisenä joukkueena kädentaitoa vaativissa kilpailutehtävissä. Helsingin paikalliskilpailu järjestetään 26.11.2019 ja sen toteuttaa Stadin ammatti- ja aikuisopisto. Paikalliskilpailuun ilmoittautuminen on käynnissä 10.11.2019 asti.

Paikalliskilpailun parhaat joukkueet etenevät Porvoossa pidettävään aluekilpailuun, josta on mahdollisuus edetä aina Jyväskylässä järjestettävään Taitaja9-finaalikilpailuun.

Kilpailussa käytetään nokkeluutta, päättelykykyä ja nopeutta

Taitaja9 on hyväntuulinen ja reipas tapahtuma, joka tempaa mukaansa niin 7.–9.-luokkalaiset kilpailijat kuin kannustusjoukotkin. Kilpailu on valtakunnallinen, koko yläkoulun tapahtuma, jossa kilpaillaan kolmen hengen seka-, poika- tai tyttöjoukkuein.

Taitaja9-kilpailussa on erilaisia nokkeluutta ja päättelykykyä vaativia tehtäviä, joita nuoret ratkaisevat hyvällä ryhmätyöllä. Tehtävien ratkaisussa tarvitaan näppäryyttä, osaamista ja nopeutta. Tehtävät liittyvät eri ammateissa tarvittaviin taitoihin.

Helsingin paikalliskilpailussa 26. marraskuuta tullaan näkemään ja kokemaan muun muassa puualan, kone- ja tuotantotekniikan, tekstiili-alan, ravintola- ja catering-alan, sosiaali- ja terveysalan sekä hius- ja kauneudenhoitoalan kilpailutehtäviä. Tiedossa on siis erilainen ja opettavainen koulupäivä.

Ilmoittautuminen kilpailuun tapahtuu sähköisesti joko oman yläkoulun opettajan tai muun henkilökuntaan kuuluvan toimesta ilmoittautumislomakkeen kautta.

Ilmoittautumislomakkeen saa tarvittaessa myös Helsingin T9-yhteyshenkilöltä, jonka tiedot löytyvät tämän uutisen lopusta.

Kilpailussa on kolme vaihetta:

  1. Paikalliskilpailu
    Kilpailu järjestetään ammatillisessa oppilaitoksessa, johon ilmoittaudutaan lähiseudun yläkouluilta. Paikalliskilpailut järjestetään oppilaitoksen osastoilla tai ratakilpailuna. Paikalliskilpailun parhaat joukkueet pääsevät aluekilpailuihin.
  2. Aluekilpailut
    Suomi on jaettu 12 alueeseen, joissa kilpaillaan alueen parhaan Taitaja9-joukkueen tittelistä. Helsinki kuuluu Keski-Uudenmaan alueelle. Aluekilpailu on yleensä ratakilpailu alueen ammatillisessa oppilaitoksessa. Keski-Uudenmaaalueen aluekilpailun kaksi parasta joukkuetta pääsevät loppukilpailuun.
  3. Loppukilpailu
    Kaksipäiväinen loppukilpailu järjestetään valtakunnallisen Taitaja2020 Jyväskylä -tapahtuman yhteydessä Messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa 12.–13.5. Kilpailu järjestetään ratakilpailuna. Nopein joukkue voittaa!


Lisätietoa paikalliskilpailusta Helsingin T9-yhteyshenkilöltä:
Janne Turtiainen, Stadin ammatti- ja aikuisopisto
janne.turtiainen@edu.hel.fi

Tietoa Skills Finlandin verkkosivuilta


JAA