Suoraan sisältöön
Kuva: Jefunne Gimpel

Helsingin kaupungin oppilaitokset kiinnostivat yhteishaussa

Kevään 2019 yhteishaussa ensisijaisella hakutoiveella Stadin ammatti- ja aikuisopistoon tai Helsingin kaupungin lukioihin haki kaikkiaan 5 684 nuorta. Opiskelupaikkoja on tarjolla yhteensä 5 514.

Perusopetuksen päättää Helsingissä keväällä 2019 noin 5 400 oppilasta. Yhteisvalintaan osallistui 5 006 peruskoulun 9. luokan päättävää helsinkiläistä nuorta.

Kaupungin lukiot edelleen suosittuja

Helsingissä lukiokoulutukseen hakijoita oli yhteishaussa jälleen runsaasti. Helsingin kaupungin lukioihin haki ensisijaisesti 3 347 nuorta. Aloituspaikkoja kaupungin lukioissa on 2 687.
Kaupungin suomenkielisissä lukioissa oli 1,26 ja ruotsinkielisissä lukioissa 1,19 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden.

Ennätysmäärä ensisijaisia hakijoita oli Alppilan lukioon. Alppilan lukion peruskorjaus valmistuu tämän kevään aikana, ja uusittuihin tiloihin päästään muuttamaan kesällä.

Sosiaali- ja terveysalan tutkinnot vetovoimaisimpia

Stadin ammatti- ja aikuisopistoon oli 2 337 ensisijaista hakijaa. Aloituspaikkoja on 2 827. Aloituspaikkaa kohden ensisijaisia hakijoita oli 0,87.

Sosiaali- ja terveysalan tutkinnot kiinnostivat Stadin ammatti- ja aikuisopistoon hakeneita. Kevään 2019 yhteishaussa vetovoimaisimpia hakukohteita olivat lääkealan perustutkinto, välinehuoltoalan perustutkinto ja hammastekniikan perustutkinto.

Lisäksi luonto- ja ympäristöalan perustutkinto, teknisen suunnittelun perustutkinto sekä matkailualan perustutkinto kasvattivat suosiotaan vuoteen 2018 verrattuna.

Stadin ammatti- ja aikuisopiston ensisijaisista hakijoista 52 % oli tyttöjä ja 48 % poikia.

Helsinki takaa opiskelupaikan peruskoulunsa päättäville

Helsingin kaupunki toteuttaa koulutustakuuta eli takaa kaikille helsinkiläisille peruskoulunsa päättäville opiskelupaikan.

Peruskoulunsa 2019 päättävistä helsinkiläisistä vähintään 60 prosentille taataan opiskelupaikka lukiokoulutuksessa ja 40 prosentille ammatillisessa koulutuksessa.

Koulutukseen hyväksytyt saavat tiedon valinnoista aikaisintaan 13.6.2019. Hakijan on ilmoitettava opiskelijapaikan vastaanottamisesta koulutuksen järjestäjälle viimeistään 27.6.2019.

JAA