Suoraan sisältöön
Kuva: Skills Finland ry, Kirsikka Inkeroinen/Mediakylpylä

Ammattitaidon SM-kilpailuiden semifinaaliviikko käynnistyi

Stadin ammatti- ja aikuisopisto on mukana Taitaja2019-ammattitaidon suomenmestaruuskilpailujen semifinaalien järjestämisessä neljässä eri lajissa. Oppilaitoksemme joukkue Team Stadi edustaa semifinaaliviikolla 35 kilpailijalla, 18 eri kilpailulajissa. Taitaja-viikolla kilpaillaan yhteensä 46 eri lajissa.

Semifinaalit keskitetty yhteen ajankohtaan

Vuoden 2019 Taitaja-kilpailuiden semifinaalit järjestetään 28.1.-1.2.2019. Tämä on muutos aiemmista vuosista, jolloin semifinaalit käytiin tammi-helmikuun aikana. Semifinaalien keskittäminen yhdeksi, selkeäksi ajankohdaksi on ollut jo pitkään ammatillisten oppilaitosten toiveena.

Stadin ammatti- ja aikuisopisto järjestää Taitaja-viikolla neljän kilpailulajin semifinaalikilpailut. Keskiviikkona 30.1. kilpaillaan Muotoilijankadun toimipaikassa pelituotannossa.  29.1.-30.1. Prinsessantien toimipaikassa kilpaillaan vuorostaan catering-kokki-lajissa sekä keskiviikkona 30.1. matkailu- ja tarjoilija-lajeissa.

Catering-kokkien tuotokset ovat esillä kilpailupäivinä Prinsessantien toimipaikan Kahvila Delissä (Prinsessantie 2, 00820 Helsinki) noin klo 11.30-13.30.

Team Stadi vauhdikkaasti kohti Taitaja-viikkoa

Team Stadi on valmistautunut huolellisesti tulevaan kansalliseen Taitaja-viikkoon. Kilpailijat ovat itsenäisesti ja kilpavalmentajansa kanssa tutustuneet mahdollisiin semifinaalitehtäviin ja käyttäneet normaalin opetuksen ohessa harjoittelussaan hyödyksi Taitaja-kilpailuiden materiaalipankkia.

Osallistumista kilpailutoimintaan myös kehitetään jatkuvasti.

"Oppilaitoksemme Taitaja-toiminnassa on mukana asiantuntijatiimi, jonka turvin kehitämme kilpailutoimintaamme. Viime vuosina olemme järjestäneet finaalijoukkueelle useita ryhmäytymispäiviä, jotka ovat olleet erinomaisia me-hengen muodostamiseen”, kertoo joukkueenjohtaja Janne Turtiainen.

”Tänä vuonna päätimme järjestää ryhmäytymispäivän myös semifinaalijoukkueelle. Päivään kuului kattavan infopaketin lisäksi rehtorin terveiset, ja päivän päätteeksi ryhmäytyminen pakohuonepelissä. Palaute päivästä oli innostavan positiivista”, Janne jatkaa.

Painotuotteen suunnittelu -kilpailulajiin osallistuva Paula Pörsti on samaa mieltä ryhmäytymispäivästä:

”Pakohuonepeli oli hauska ja uudenlainen tapa ryhmäytyä. Minulla on aiempaa kokemusta pakohuonepeleistä, mutta täysin uusien tuttavuuksien kanssa pelaaminen toi peliin oman ”twistinsä”. Oli hauskaa tutustua muiden alojen ihmisiin, koska normaalissa arjessa tapaa ainoastaan oman alan opiskelijoita”.

”Tavoitteeni semifinaaleissa on testata omat taitoni ja visioni sekä haastaa itseni. Olen lähdössä kisaan reippain ja positiivisin mielin”, Paula kertoo.

Onnea ja menestystä koko Team Stadille semifinaaleihin!

JAA