Suoraan sisältöön
Kuva: Skills Finland/Nelli Paakkanen

Aino Takalalle pronssia Euroskills-kisoissa

Euroskills 2018 -ammattitaidon Euroopan mestaruuskilpailut järjestettiin 25.-29.9. Budapestissä. Yli 500 nuorta osaajaa, 28 Euroopan maasta, näytti osaamisensa noin 40 eri lajissa.  Suomen ammattitaitomaajoukkueen mukana kilpailuihin osallistui 25 kilpailijaa 22 eri lajissa.

Lähihoitajalajin Aino Takala ja kauneudenhoitolajin Jasmin Vuorio edustivat Suomen joukkueessa Stadin ammatti- ja aikuisopistoa, josta he ovat valmistuneet ammatteihinsa.

Ainon sairastuminen toisena kilpailupäivänä ei vaikuttanut kisasuoritukseen, vaan nuori tsemppasi itsensä mitalisijoille ja kotiin tuomisena oli pronssia.
- En olisi antanut itselleni anteeksi, mikäli olisin keskeyttänyt kilpailun, totesi Aino ennen palkintojen jakoa.

Kilpailutehtävät työelämälähtöisiä

Lähihoitajalajin kilpailutehtävät sijoittuvat monipuolisesti työelämään. Tehtävinä oli muun muassa ensiaputilanne, avannepotilaan hoitoa sekä astma-, diabetes- ja rintasyöpäpotilaan kohtaamista ja neuvontaa.

Kauneudenhoitolajissa Jasmin Vuorio sijoittui kymmenen parhaan joukkoon. Kilpailutehtävinä oli erilaisia kauneudenhoitoalan töitä, kuten asiakkaille tehdyt kiinteyttävä vartalohoito, 80-luvun ehostus ja kynsien koristelu.

Tapahtumassa myös Stadin ammatti- ja aikuispiston henkilökunta näytti osaamistaan. Ekspertteinä eli tuomaritehtävissä toimivat Mika Saroma (autonasennus) ja Susanna Korpinen-Back (kauneudenhoito) sekä pääeksperttinä Heli Råglund (hiusmuotoilu). Joukkueenjohtaja Taneli Ylinen luotsasi koko Suomen ammattitaitojoukkueen upeisiin suorituksiin.

Paljon onnea Ainolle ja koko kisatiimille!

Katso kaikki kilpailutulokset Euroskilssin nettisivuilta.

JAA