Viiksien valmistuksen peruskurssi


Kurssi on suunnattu maskeeraajille, tarpeiston valmistajille sekä kaikille viiksitöiden tekemisestä kiinnostuneille. Osallistujien tulee hallita maskeeraustaidot sekä mukana tulee olla omat siveltimet.

Tavoitteet
Kurssi toimii pohjana maskeeraajan erikoisammattitutkinnon (EAT) parta- ja peruukkikursseille. Tällä kurssilla opetetaan muilla kursseilla tarvittava solmimistekniikka.

Sisältö
Kurssilla opit solmimaan irtokarvoja tyllipohjaan. Opit käyttämään yleisimpiä viiksien valmistamiseen tarvittavia materiaaleja, sekä työstämään eri karvalaatuja. Voit halutessasi kurssin viimeisenä päivänä toteuttaa hahmokokonaisuuden, missä käytät valmistamiasi viiksiä.

Kurssi on suunnattu paitsi maskeeraajille, myös esim. tarpeiston valmistajille, sekä kaikille viiksitöiden tekemisestä kiinnostuneille. Osallistujien tulee hallita maskeeraustaidot sekä olla omat siveltimet, jos haluaa tehdä hahmokokonaisuuden. Kurssille voi lunastaa tarvikepaketin, jonka arvo on 50 €. Se sisältää tarvittavat karvat, koukun, varren ja tylliä. Näistä loput saat kurssin päättyessä itsellesi. Muut tarvikkeet, kuten tukin, raudat yms. saat koululta käyttöösi, mutta ne eivät kuulu tuotepaketin hintaan. Voit myös tuoda mukanasi omat tarvikkeet viiksien tekemistä varten. EAT-suorittajat saavat halutessaan kaikki tarvikkeet koululta käyttöönsä.

Työskentelyprosessin dokumentoit itse valitsemallasi tavalla. Kurssilla tehtävät työt voit kuvata koulun studiolaitteilla omaan portfolioosi. Koulussa on tarvittaessa käytössä Canon 70D digitaalikamera, mutta tarvitset tätä varten oman SD-muistikortin. Voit myös kutsua lopullisen hahmon tekopäiviksi paikalle oman kuvaajan. Kuvaajalla tulee kuitenkin olla oma kamera ja kuvauslaitteet, sillä studiotilamme laitteineen on varattu pääasiassa kurssin opiskelijoiden käyttöön.

Toteutus
Koulutus kestää kolme päivää (6h/päivä):

Päivä 1. Työvälineet, suunnittelu ja aloitus. Solmiminen. Eri karvalaadut.

Päivä 2. Solmiminen. Viiksihistoriaa.

Päivä 3. Valmiiden viiksien muotoilu ja halutessasi hahmon tekeminen

Ilmoittautuminen
Seuraavien kurssien toteutuksesta ja aikatauluista voi tiedustella sähköpostilla Jani Kylmälä, jani.kylmala@edu.hel.fi.

Koulutuspaikka
Stadin aikuisopisto, Hattulantie 2, 00550 Helsinki 

Hinta
Kurssin hinta on 195 € (alv. 0%, tähän koulutukseen ei tule arvonlisäveroa) + mahdollinen tarvikepaketti 50 €, jos sen haluat. Kurssimaksu sisältää opetuksen, kirjalliset materiaalit, perustarvikkeiden käytön sekä studiokaluston käyttöoikeuden. Tämä kurssi kuuluu maskeeraajan erikoisammattitutkinnon (EAT) kurssivalikoimaan, ja on sen suorittajille maksuton.
Suomen maskeeraajat ry:n jäsenille kurssin hinta 115 €.

Muuta
Koulussa on mahdollisuus omakustanteiseen ruokailuun tai voit tuoda omat eväät. Alueella on myös paljon hyviä lounaspaikkoja sekä ruokakauppa.
Ruokatauko pidetään opiskelun lomassa tarpeen mukaan.

Lisätietoja
Jani Kylmälä
Esitys- ja teatteritekniikan opettaja
jani.kylmala(at)edu.hel.fi
JAA
28.05.2019 10:49