Kaljun valmistus ja käyttäminen hahmokokonaisuudessa


Kaljun valmistus ja käyttäminen hahmokokonaisuudessa on suunnattu maskeeraajille. Osallistujien tulee hallita maskeeraustaidot.

Tavoitteet
Kurssilla opit valmistamaan glatzan- ja lateksikaljuja sekä käyttämään niitä hahmonluomisessasi. Toteutat ja valokuvaat kurssin viimeisenä päivänä hahmokokonaisuuden, missä käytät irtokaljua.

Sisältö
Kurssilla käydään lävitse lateksi- ja glatzan-kaljujen tekemisen teoriaa ja käytäntöä, kaljujen tekemistä, kiinnitystä, maskeerausta ja irrotusta, sekä kaljun käyttöä hahmokokonaisuudessa. Katso lisää päiväkohtaisesta toteutuksesta.

Mukana tulee olla omat siveltimet. Hahmokokonaisuuden värimaskeeraaminen toteutetaan osallistujien omilla tuotteilla. Osallistuja vastaa myös rekvisiitasta ja mahdollisista karvatöistä itse.

Työskentelyprosessin dokumentoit itse valitsemallasi tavalla. Kurssilla tehtävät työt voit kuvata koulun studiolaitteilla omaan portfolioosi. Koulussa on tarvittaessa käytössä Canon 70D digitaalikamera, mutta tarvitset tätä varten oman SD-muistikortin. Voit myös kutsua lopullisen hahmon tekopäiviksi paikalle oman kuvaajan. Kuvaajilla täytyy olla kuitenkin omat kamerat ja kuvauslaitteet mukanaan, sillä studiotilamme laitteineen on varattu pääasiassa kurssin opiskelijoiden käyttöön.

Toteutus
Kurssi järjestetään nelipäiväisenä lähiopetuksena (6h/päivä):
Päivä 1: Työvälineet, lateksi- ja glatzan-kaljujen tekemisen teoria ja käytäntö. Työturvallisuus. Valmiit kaljut. Töiden suunnittelu.
Päivä 2: Lateksi- ja glatzan-kaljujen tekeminen. Hahmosuunnittelu.
Päivä 3: Kaljujen kiinnitys, maskeeraaminen ja irrotus. Hahmosuunnittelu.
Päivä 4: Kaljun käyttö hahmokokonaisuudessa. Töiden valokuvaaminen.

Ilmoitamme kun koulutus tulee seuraavan kerran hakuun.


Sitovat ilmoittautumiset ja lisätiedot sähköpostilla Jani Kylmälä, jani.kylmala(at)edu.hel.fi Kurssille ilmoittautuessasi laita sähköpostiin seuraavat tiedot: nimi, osoite ja puhelinnumero.

Koulutuspaikkana on Stadin aikuisopisto, Hattulantie 2, 00550 Helsinki.

Hinta
Kurssin hinta on 215€ (alv. 0%). Kurssimaksu sisältää kaikki tarvikekulut.

Muuta
Koulussa on mahdollisuus omakustanteiseen ruokailuun tai voit tuoda omat eväät. Alueella on myös paljon hyviä lounaspaikkoja sekä ruokakauppa.

Lisätietoja
Jani Kylmälä
Esitys- ja teatteritekniikan opettaja
jani.kylmala(at)edu.hel.fiJAA
11.02.2019 11:56