Talonrakentajaksi aikuiskoulutuksessa


Rakennusalan perustutkinto

Talonrakentaja / Korjausrakentaja


Koulutuksen laajuus ja kesto
Henkilökohtaisesta opintosuunnitelmasta riippuen valmistava koulutus kestää noin 2 vuotta. Henkilökohtainen opintosuunnitelma ohjaa opintojen kestoa ja lähiopetuspäivien määrää.

Haku koulutukseen
Hakijat valitaan valmistavaan koulutukseen hakulomakkeen, valintakokeen ja haastattelun perusteella. Niille hakijoille, joiden äidinkieli on jokin muu kuin suomi, järjestetään suomen kielen koe. 

Tiedot koulutukseen hakemisesta päivitetään Haussa nyt- sivulle, kun haku on ajankohtainen.

Toteutustapa
Voit suorittaa koulutuksen näyttötutkintona. Opiskelu on monimuotoista iltaopiskelua ja lähiopintoja on pääsääntöisesti 1-3 iltaa viikossa. Näytöt suoritetaan aidoissa työtilanteissa.

Suomen kieltä opiskellaan koko koulutuksen ajan ammattiopintojen ohessa. Kielitaitosi tulee olla vähintään A2.2.
Rakennusalan perustutkinnon suorittajiksi voivat hakea myös ne, joiden äidinkieli on suomi. Suomea äidinkielenään puhuvat eivät osallistu suomen kielen opintoihin. Lue lisää perustutkinnon sisällöstä ja vaatimuksista täältä.

Koulutuspaikka
Stadin aikuisopisto, Myllypuro
Kontulantie 1
00920 Helsinki

Koulutuksen hinta
Tutkinnon suorittajan osalta tutkintomaksu on 58€, jonka koulutuksen järjestäjä tilittää Opetushallitukselle.

Koulutuksen rahoitus
Aikuisopiskelijana sinulla on työ- ja elämäntilanteesta riippuen erilaisia vaihtoehtoja opintojen rahoittamiseen. Oikeus erilaisiin tukiin kannattaa selvittää hyvissä ajoin ennen opintojen alkua, sillä monet taloudellisista tukimuodoista vaativat etukäteisjärjestelyjä ja sopimista. Tutustu eri tukimuotoihin tästä.

Lisätietoja
Markku Karhula, markku.karhula(at)edu.hel.fi, puh. 050 401 3674JAA
04.05.2017 14:34