Hammaslaborantiksi aikuiskoulutuksessa


Hammastekniikan perustutkinto


Koulutuksen laajuus ja kesto

Henkilökohtaisesta opintosuunnitelmasta riippuen valmistava koulutus kestää noin 1,5–2 vuotta.

Toteutustapa
Voit suorittaa hammastekniikan perustutkinnon iltakoulutuksena tai oppisopimuskoulutuksena. Molemmat suoritustavat ovat näyttötutkintoja. Tutkinto koostuu kuudesta tutkinnon osasta: neljästä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Iltakoulutuksen lähiopetus toteutetaan maanantaista torstaihin klo 16.30-20.30 ja sen lisäksi on ohjattua etäopiskelua. Lisäksi iltakoulutukseen sisältyy työssäoppimista, joka voi tapahtua päiväsaikaan. Oppisopimuskoulutuksen lähiopetus toteutetaan päiväopintoina kahden viikon opetusjaksoissa, opetusjaksoja on opintojen aikana yhteensä kahdeksan.


Koulutuspaikka
Vilppulantien toimipaikka
Vilppulantie 14,
00700 Helsinki

Koulutuksen hinta
Tutkinnon suorittajan osalta tutkintomaksu on 58€, jonka koulutuksen järjestäjä tilittää Opetushallitukselle. Henkilökohtaiset työvälineet on hankittava omakustanteisesti.

Koulutuksen rahoitus
Iltakoulutuksen aikuisopiskelijana sinulla on työ- ja elämäntilanteesta riippuen erilaisia vaihtoehtoja opintojen rahoittamiseen. Oikeus erilaisiin tukiin kannattaa selvittää hyvissä ajoin ennen opintojen alkua, sillä monet taloudellisista tukimuodoista vaativat etukäteisjärjestelyjä ja sopimista. Voit myös kääntyä oppilaitoksen kuraattorin tai opintosihteerin puoleen, jos tarvitset henkilökohtaista neuvontaa. Tutustu eri tukimuotoihin.

Oppisopimuskoulutuksen opintojen rahoituksesta saat tietoa oman asuinpaikkakuntasi oppisopimustoimistosta.

Muita tietoja
Valinnat hammastekniikan perustutkinnon iltakoulutukseen tehdään pääsykokeen perusteella. Pääsykoe muodostuu ennakkotehtävästä, pääsykokeesta ja henkilökohtaisesta haastattelusta.  

Hammastekniikan perustutkinnon oppisopimuskoulutukseen ei ole pääsykoetta. Koulutukseen hakeutuvalla tulee olla hammasteknisen alan soveltuva työnantaja, jonka kanssa oppisopimus solmitaan. Oppisopimuskoulutuksen lähiopetusjaksoille tullaan oman asuinpaikkakunnan oppisopimustoimiston lähettämänä. Oppisopimusta laadittaessa määritellään yhdessä työnantajan kanssa opiskelijan valmistavan koulutuksen tarve henkilökohtaistamisprosesssin avulla.

Oppisopimuskoulutuksen aikataulut sekä koulutukseen ilmoittautuminen: Jarno Niskanen, yhteystiedot alla. 

Lisätietoja
Iltakoulutus
Tutkintovastaava  
Juha-Pekka Marjoranta, juha-pekka.marjoranta(at)edu.hel.fi, 
puh. 040 334 6103

Oppisopimuskoulutus
Opettaja
Jarno Niskanen, jarno.niskanen(at)edu.hel.fi, 
puh. 040 662 5839

Koulutuspäällikkö 
Petri Kallionpää, petri.kallionpaa(at)edu.hel.fiJAA
22.11.2017 15:08