Elintarvikealan perustutkinto - Leipuri-kondiittori

elintarvikealan perustutkinto

Leipuri-kondiittorin opinnot antavat valmiudet työskennellä erilaisissa leipomo- ja elintarvikealan työtehtävissä. Opinnoissa painotetaan käsillä tekemisen taitoja. Opinnot sisältävät koulutussopimusjaksoja elintarvike- ja leipomoalan työpaikoilla.

Alan työtehtävät

  • leipomo- ja konditoriatuotteiden valmistaminen
  • elintarvikealan muut työtehtävät, esimerkiksi makeisten tai keksien valmistaminen
  • leipomo- ja konditoriatuotteiden tai muiden elintarvikkeiden pakkaaminen
  • leipomotuotteiden sekä muiden elintarvikkeiden myyntitehtävät

Työnantajia

  • leipomot
  • konditoriat
  • kahvilat
  • ravintolat
  • pitopalveluyritykset
  • henkilöstöravintolat

Työhön liittyviä vaatimuksia

  • yhteistyö- ja neuvottelutaidot
  • omatoimisuus ja joustavuus
  • hyvät kädentaidot
  • huolellisuus
  • halu tuottaa asiakkaalle laadukasta palvelua
  • kyky työskennelä vuoro- tai muuten epänormaalien työaikojen puitteissa

Henkilökohtaiset ominaisuudet

  • organisointikyky
  • sosiaalisuus
  • paineensietokyky
  • kyky ratkaista ongelmia
  • hyvä fyysinen kunto
  • astma ja jauhopölyallergia ovat usein este työllistyä leipomoihin

Henkilökohtaiset työvälineet, jotka tulee hankkia ennen opiskelun aloittamista
Kaikki hankinnat tehdään ohjatusti opiskelun alettua.

Opetussuunnitelma
Opetussuunnitelman voit lukea ePerusteista.



JAA
01.02.2019 08:39