Autoalan perustutkinto

Autoalan perustutkinto
Autoalan tehtävänä on turvata yhteiskunnan pyörien pyöriminen. Monipuolinen ala tarjoaa mielenkiintoisia työtehtäviä uudistuvan tekniikan ja tunnettujen tuotemerkkien parissa. Asiakaslähtöisyys, ympäristötietoisuus ja turvallisuus ovat työskentelyn lähtökohtia.

Autoalan tyypillisimpiä työpaikkoja ovat autotalot, auto-, pienkone- ja hyötyajoneuvokorjaamot, auto- ja autotarvikeliikkeet sekä erilaiset motorisoituja liikkumispalveluita tarjoavat yritykset.

Peruskoulupohjaisessa koulutuksessa hakijat hyväksytään suorittamaan autoalan perustutkintoa, ja osaamisalaopinnot alkavat ensimmäisen opiskeluvuoden kolmannessa jaksossa. Lukiopohjaisessa koulutuksessa hakijat hyväksytään suorittamaan autotekniikan osaamisalaa.

Videon toteutus: Stadin ammattiopisto, AV-viestintä

Voit suorittaa nuorten peruskoulupohjaisessa koulutuksessa kaksoistutkinnon eli autoalan perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon. Kahden tutkinnon suorittajat hyväksytään suorittamaan autotekniikan osaamisalaa (Ajoneuvoasentaja).

Jos suoritat peruskoulupohjaisessa koulutuksessa yksistään autoalan perustutkinnon, voit valita yhden alla olevista suuntautumisvaihtoehdoista (pois lukien automyyjä). Aikuiskoulutuksessa voit suuntautua ajoneuvoasentajaksi, automyyjäksi tai varaosamyyjäksi.JAA
31.03.2017 17:14