KOTIVA - Helsingin kaupungin suomen kielen kurssit pienten lasten kotivanhemmille

Voit hakea koulutukseen, jos

  • asut Helsingissä
  • hoidat lastasi kotona
  • lapsesi on yli 6 kuukautta mutta alle 3 vuotta vanha, kun  kurssi alkaa
  • haluat oppia suomen kieltä.

Lastenhoitaja hoitaa lastasi sillä aikaa, kun sinä opiskelet suomea. Lastenhoito järjestetään kurssipaikan lähellä, ja siitä vastaa pääasiassa Helsingin kaupungin Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala. Kurssi ja lastenhoito ovat ilmaisia.

Keväällä 2018 alkavilla kursseilla on kolme tasoa:

  • luku- ja kirjoitustaidon kurssi – 2,5 tuntia 2 kertaa viikossa
  • alkeiskurssi – 2,5 tuntia 2 kertaa viikossa
  • jatkokurssi – 2,5 tuntia 2 kertaa viikossa

Luku- ja kirjoitustaidon kurssilla opetellaan lukemaan ja kirjoittamaan latinalaisilla aakkosilla. Alkeiskurssilla opitaan suomen kielen alkeita. Jatkokurssi on tarkoitettu niille, jotka jo osaavat suomen kielen alkeet.

Kurssit järjestetään eri paikoissa  Helsingissä. Syksyllä alkaneet kurssit ovat tällä hetkellä täynnä. Uusia kursseja alkaa tammikuussa 2018.  Jos haluat aloittaa kurssin silloin, tee hakemus viimeistään 1.12.2017. Hakijat kutsutaan kielitaitotestiin 3. ja 4. tammikuuta 2018. Keväällä voimme tarjota opiskelupaikan noin 40 hakijalle. Kurssit alkavat viikolla 4.

Ilmoittaudu kurssille tästä (lomake suomeksi).
Sign up here (lomake englanniksi).
Регистрация на курсы здесь (lomake venäjäksi).
Halkaan iska diwaangali (lomake somaliksi).
العربية (lomake arabiaksi).

Voit pyytää apua hakemuksen täyttämiseen Helsingin kaupungin leikkipuiston työntekijältä. Hakemuslomakkeen voi myös tulostaa ja palauttaa leikkipuistoon tai postittaa Stadin aikuisopistoon.

Etusijalla valinnassa ovat ne hakijat, jotka tarvitsevat tukea alkeiskielitaidon kehittämisessä.
Jos sinulla on kysymyksiä, ota yhteyttä: 
StadinAO-kotiva@edu.hel.fi 
 
Kaikki helsinkiläiset vanhemmat ovat myös tervetulleita osallistumaan lastensa kanssa leikkipuistoissa järjestettävien Kotoklubi Kanelien toimintaan. Kotoklubi Kanelissa opitaan arkielämän suomen kieltä yhdessä lasten kanssa laulaen, leikkien, liikkuen ja taiteillen.

Kotoklubi Kaneli on hyvä vaihtoehto myös silloin, jos et mahtunut mukaan KOTIVA-kursseille tai et ole vielä valmis jättämään lastasi opetuksen ajaksi hoitoon.

Lue lisää KotoKlubi Kanelin sivuilta.JAA
27.10.2017 10:35