Hakuväylät Stadin ammatti- ja aikuisopistoon


Stadin ammattiopisto ja Stadin aikuisopisto tarjoavat monipuolisen valikoiman erilaisia ammatillisia tutkintoja, joista voit valita sinua kiinnostavimman. Voit valita oman polkusi yli 50 ammattiin ammatillisten perustutkintojen, ammatti- ja erikoisammattitutkintojen sekä ammatillista täydennyskoulutuksen kautta. 

Tältä sivulta löydät tietoa millaisilla eri tavoilla voit hakea meille opiskelemaan ja millaisia erilaisia vaihtoehtoja meillä on tarjota sinulle. 

    Yhteishaku.  Voit hakea Stadin ammattiopiston opiskelijaksi helmi-maaliskuussa järjestettävässä yhteishaussa tai kesäkuussa alkavassa yhteishaun lisähaussa. Kevään yhteishaussa haetaan elokuussa alkavaan koulutukseen. Yhteishaussa voit hakea koulutuksiin yhdellä hakulomakkeella. Haku tapahtuu osoitteessa Opintopolku.fi.

Jatkuva haku. Jatkuva haku mahdollistaa opintojen joustavan aloittamisen Stadin ammattiopistossa ja Stadin aikuisopistossa ympäri vuoden. Voit hakea nyt ammatilliseen perustutkintoon, myöhemmin laajennamme hakua koskemaan myös tutkinnon osia. Haussa olevat tutkinnot ja opintojen aloitusajankohdat vaihtelevat. Jatkuvassa haussa voivat hakea kaikki hakijat, joiden tavoitteena on ammatillisen perustutkinnon tai tutkinnon osan suorittaminen. Jos sinulla on aiempi ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, voit hakea vain jatkuvassa haussa ammatilliseen perustutkintoon. Tutustu tarkemmin jatkuvaan hakuun.

Haku jatkaviin ryhmiin on tarkoitettu sinulle, joka haluat suorittaa loppuun aiemmin kesken jääneen ammatillisen perustutkintosi tai sinulle, joka haluat siirtyä opiskelemaan meille toisesta oppilaitoksesta. Lue lisää.

Oppisopimus. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on itse hankittu työpaikka. Voit aloittaa opiskelun oppisopimuksella mihin aikaa vuodesta tahansa. Tutustu oppisopimuksen mahdollisuuksiin täältä.
 VALMA eli ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus. Koulutukseen on jatkuva haku. Lue lisää VALMAsta.

Kymppiluokka eli perusopetuksen lisäopetus. Koulutukseen voivat hakea helsinkiläiset peruskoulun päättäneet nuoret. Lue lisää.

Strada-koulutus. Koulutus on tarkoitettu perusopetuksen valmistavan opetuksen päättäneelle nuorelle. Koulutukseen on jatkuva haku suoraan oppilaitokseen. Lue lisää Stradasta.

Avoimet opinnot. Koulutuksen voi aloittaa joustavasti tarjonnan mukaan. Lue lisää avoimista opinnoista.

Nuorten työpajat. Pajoille on jatkuva haku suoraan oppilaitokseen.Lue lisää nuorten työpajoista.

Aikuisten perusopetus. Voit aloittaa koulutuksen milloin vain. Koulutukseen on jatkuva haku suoraan oppilaitokseen.Tutustu tarkemmin tästä.

Perusopetuksen valmistava opetus. Opetukseen on jatkuva haku. Tutustu tarkemmin opetukseen tästä. Hakeminen erillisillä lomakkeella, jonka löydät täältä

 Kysymyksiä hakuihin tai koulutuksiimme liittyen? Hakutoimisto auttaa. 

Hakutoimisto

p. 09 310 89318 (arkisin klo 10-14)   
s-posti: hakutoimisto(at)edu.hel.fi

Hakutoimisto palvelee
ma–to 9.00–15.00 ja pe 9.00–14.00

Käyntiosoite: Hattulantie 2, 1. krs 
Postiosoite: PL 3905, 00099 Helsingin kaupunkiJAA
14.02.2018 11:14