Jatkuva haku

Tervetuloa hakemaan ja opiskelemaan Stadin ammatti- ja aikuisopistoon!

Meille voi hakea opiskelemaan joustavasti ympäri vuoden ammatillisiin perustutkintoihin ja VALMA-koulutukseen.

Haettavissa olevat koulutukset ilmoitetaan joka kuukausi tällä sivulla. Haussa olevat tutkinnot (tutkinnot joissa vapaita opiskelupaikkoja) varmistuvat hakujakson alkaessa. Katso viimeistään silloin hakulomakkeelta, mitkä tutkinnot ovat mukana kyseisessä haussa.


Loka-marraskuun vaihde

* Perustutkinto-opiskelijaksi voit ilmoittautua seuraavasti:

1. Ilmoittaudu hakijaksi 27.10. klo 10.00 - 1.11.2020 klo 14.00  täyttämällä ilmoittautumislomake A TAI
Huom! Täytä vain yksi lomake, muut hylätään.

2. Haun eteneminen
A) Jos sinulla on suoritettuna Suomen koulutusjärjestelmän mukainen:
o perusopetuksen päättötodistus,
o lukion päättötodistus / ylioppilastutkintotodistus.
o ammatillinen perustutkintotodistus (Huom! Osatutkinto ei riitä) tai
o YKI-tutkintotodistus, jossa kaikki osa-alueet suoritettuna vähintään arvosanalla 3,
täytä hakemus A
-> Opinto-ohjaaja soittaa sinulle 9.11.2020 mennessä (Huom! Pt ensihoidon hakijoille soitetaan haun päätyttyä joulukuussa)

B) Jos sinulla ei ole Suomessa suoritettua edellä mainittua koulutustaustaa tai YKI-tutkintoa,
täytä hakemus B
-> Sinut kutsutaan opiskeluedellytysten varmistukseen 3.- 4.11.2020, kutsu lähetetään 2.11.2020 sähköpostilla.

3. Opiskelijavalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille 19.11.2020 tekstiviestillä.
4. Opinnot alkavat 4.1.2020


Haettavat koulutukset 

Ammatilliset perustutkinnot:

 • Lääkealan perustutkinto (päiväopinnot, ajoittain myös pajaopiskelua klo 16.00 jälkeen)
 • Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (lähihoitaja), Aloitus 30.11.2020 tai 4.1.2021
 • Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, perustason ensihoidon osaamisala (perustason ensihoitaja). Soveltuvuuskokeet järjestetään tammikuussa 2021, ja opinnot alkavat 1.3.2021. Hakijoilta edellytetään suomen kielen osaamista taitotasolla B2.1 sekä B-ajokorttia (B-ajokortti ilman rajoituksia, kortti hankittava viimeistään ensimmäisen opiskeluvuoden aikana).
 • Turvallisuusalan perustutkinto
 • Tekstiili- ja muotialan perustutkinto. Opintojen aloitus 4.1.2021.


Tutkinnon osat ammatillisissa perustutkinnoissa:

 • Ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp, opintojen aloitus 4.1.2021.
  • Tutkinnon osa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta. Ravitsemispalveluissa toimimisen tutkinnon osan opinnot hyväksytysti suoritettuaan opiskelijalla on mahdollisuus hakea koko ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suoritusoikeutta
 • Valmistustyötehtävissä toimiminen 25 osp + Asennus- ja automaatiotyöt 10 osp, opintojen aloitus 4.1.2021.
  • Tutkinnon osat kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnosta. Ammatillisten tutkinnon osien sekä 6 osp yhteisten tutkinnon osien opintoja hyväksytysti suoritettuaan opiskelijalla on mahdollisuus hakea koko kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon suoritusoikeutta
 • Perustustyöt 25 osp + 15 osp rakennusalan valinnainen ammatillinen tutkinnon osa. Huom! Iltaopinnot. Sopii erityisen hyvin hakijoille, joilla on jo rakennusalan työpaikka.

  • Tutkinnon osat rakennusalan perustutkinnosta. Tutkinnon osien opinnot hyväksytysti suoritettuaan opiskelijalla on mahdollisuus hakea suoritusoikeutta koko rakennusalan perustutkintoon.
 • Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalveluiden tuottaminen 15 osp + Ilmanvaihtokoneiden toimintakunnon ylläpito 20 osp.
  • Tutkinnon osat puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnosta. Tutkinnon osien opinnot hyväksytysti suoritettuaan opiskelijalla on mahdollisuus hakea suoritusoikeutta koko puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkintoon.

 • Muut hakuun tulevat koulutukset ilmoitetaan myöhemmin.

* VALMA-opiskelijaksi voit ilmoittautua seuraavasti:

1. Ilmoittaudu hakijaksi ajalla  27.10. klo 10.00 - 1.11.2020 klo 14.00 täyttämällä ilmoittautumislomake (linkki avautuu 27.10)

2. Haun eteneminen

 1. Valma-opettaja soittaa sinulle 13.11.2020 mennessä
 2. Opiskelijavalinnan tulokset ilmoitetaan kaikille hakijoille sähköpostilla / tekstiviestillä viimeistään 19.11.2020
 3. Opinnot alkavat ti 1.12.2020 klo 10.00


Marraskuu

24.11. - 29.11.2020 (kartoitus 1.-3.12.)

Ammatilliset perustutkinnot:

 • Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, parturin ja kampaajan osaamisalat. Pääsääntöisesti päiväopinnot, mutta osa opetuksesta ja KOS-jaksot voivat olla iltaisin. Opintojen aloitus 4.1.
 • Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, ihon hoidon osaamisala ja hius- ja kauneudenhoidon neuvonnan osaamisala. Päiväopinnot tai iltaopinnot. Opintojen aloitus 4.1. 
 • Laboratorioalan perustutkinto. Opintojen aloitus 4.1.2021
 • Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, perustason ensihoidon osaamisala (perustason ensihoitaja). Soveltuvuuskokeet järjestetään tammikuussa 2021, ja opinnot alkavat 1.3.2021. Hakijoilta edellytetään suomen kielen osaamista taitotasolla B2.1 sekä B-ajokorttia (B-ajokortti ilman rajoituksia, kortti hankittava viimeistään ensimmäisen opiskeluvuoden aikana).

Muut hakuun tulevat tutkinnot ilmoitetaan myöhemmin.


Lv 2020-2021

- Speedway to work -
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja

Työskenteletkö sosiaali- ja terveysalan tehtävissä (hoiva-avustaja, henkilökohtainen avustaja), mutta sinulta puuttuu tutkinto?

Lue lisää mahdollisuuksistasi ja ilmoittaudu hakijaksi        Speedway to work -polulle.


Huomioitavaa

Hammastekniikan perustutkinto -koulutukseen voi hakea seuraavan kerran keväällä 2021 joko yhteishaussa tai jatkuvassa haussa. Opinnot alkavat elokuussa 2021

                                                                                

Huom! Tutkinto-opiskelijalla täytyy olla työnteko-oikeus Suomessa.

Hakija selvittää itse, onko hänellä työnteko-oikeus Suomessa. Haku- ja ohjauspäivässä täytyy antaa oikeaa tietoa.

Tutkinnot toteutetaan yhteistyössä työ- ja elinkeinoelämän kanssa, minkä vuoksi opinnot edellyttävät työnteko-oikeutta Suomessa (Laki ammatillisesta koulutuksesta 531/2017/1 luku 4 §; Ulkomaalaislaki 2004/301).Jätä muistutuspyyntö!

Eikö sinua kiinnostava tutkinto ollut mukana ohjaus- ja hakeutumispäivillä? Pyydä muistutuspyyntö ja saat muistutuksen sähköpostitse, kun tutkintoon on seuraavan kerran mahdollista tehdä hakemus Stadin ammatti- ja aikuisopiston ohjaus- ja hakeutumispä.Kenelle jatkuva haku on? Jatkuvassa haussa voivat hakea kaikki hakijat, joiden tavoitteena on ammatillisen perustutkinnon tai tutkinnon osan suorittaminen. Jos sinulla on aiempi ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, voit hakea vain jatkuvassa haussa ammatilliseen perustutkintoon. 

Tietoa valinnasta. Jatkuvassa haussa ammatilliseen perustutkintoon valinnassa ovat etusijalla hakijat, joilla ei ole ammatillista tutkintoa ja joille tutkinto on tarpeellinen työllistymisen kannalta. Lisäksi valinnassa painotetaan työttömiä hakijoita ja hakijoita, joilla on alan työkokemusta tai harrastuneisuutta alalle sekä hakijoita, joilla koulutustarve on perusteltu muusta syystä esim. alanvaihto tai aikaisempi koulutus ei enää vastaa työelämän tarpeita. Mikäli kriteerit täyttäviä hakijoita on enemmän kuin koulutuksessa on paikkoja, käytetään arvontaa.JAA
26.10.2020 10:32