Yrityksissä tapahtuva valmennnus

Yrityksessä tapahtuvassa valmennuksessa olet työkokeilussa oikeissa yrityksissä eli olemassa olevissa työpaikoissa.

Työkokeilusi yrityksessä alkaa alkuvalmennusviikolla, ns. ’Startti työelämään’-ohjelmalla. Startti työelämään ohjelma pitää sisällään arjenhallinnan, työelämän pelisäännöt, työturvallisuuden, asiakaspalvelutaidot ja oman alaan liittyvät aiheet, yrityksen esittelyn ja työnkuvan yrityksessä. Alkuvalmennuksen jälkeen siirryt yritykseen työkokeiluun ja olet työkokeilussa viitenä päivänä viikossa kuusi tuntia kerralla. Osaamisesi tunnistetaan ja tunnustetaan työkokeilun aikana Stadin ammatti-ja aikuisopiston opettajien toimesta. 

Työvalmentaja tukee sinua koko työkokeilun aikana ja tapaatte sovitusti kerran viikossa tehden yksilöllisiä työllistymistä ja opiskelua tukevia jatkosuunnitelmia. Työvalmentaja on jatkuvasti yhteydessä yrityksen vastuuhenkilöön tai työpaikkaohjaajaan ja varmistaa työkokeilun sujuvuuden sekä tarjoaa tukea yritykselle.

Sinä saat työkokemusta, apua ammatinvalintaan, tukea työhön paluuseen tai opintojen aloittamiseen. Työkokeilun aikana voit löytää sopivan alan itsellesi.

Miten haet? Yrityksessä tapahtuvaan valmennukseen haet oman TE-toimiston kautta tai Stadin ammattiopiston kotisivujen kautta. Hakemuksen lähettämisen jälkeen työvalmentaja ottaa yhteyttä sinuun ja tapaatte alkukartoituksen tekoa varten.  Kartoituksen jälkeen sinut kutsutaan alkuvalmennukseen. Ennen siirtymistä työkokeiluun tehdään työkokeilusopimus TE-toimiston kanssa.

Esimerkinä yrityksessä tapahtuvasta valmennuksesta ovat Snellu Cafe ja Månsas Deli:

Snellu Cafe´ on Helsingin seurakuntayhtymän  kahvila Matteuksen kirkolla. Kahvila kuuluu Waste&Feast –ketjuun, mihin voivat liittyä sellaiset seurakunnat ja kirkon järjestöt, jotka sitoutuvat  hyödyntämään ruokahävikkiä ja pitämään yllä ekologisia arvoja. Hävikkikuljetus Snellu Café:een tulee päivittäin. Yhteisöllinen ruokailu toteutuu viihtyisässä tilassa ma-to klo 11-13 ja pe klo 11-12:30.  Kahvila on avoinna kaikille. Kahvilassa on myynnissä W&F-kolikoita joilla voi lahjoittaa lounaan tarvitsevalle.  Kahvilassa on kaksi päätoimista työntekijää, jotka vastaavat toiminnasta  ja toimivat työhön perehdyttävinä aikuisina työkokeilussa oleville nuorille.

Månsas Deli on voittoa tavoittelematon lounaskahvila, joka sijaitsee Maunula-talon toisessa kerroksessa. Kahvilassa koulutetaan Stadin ammattiopiston työpajatoimintaan osallistuvia nuoria niin työpaikkaohjaajien, työvalmentajien kuin Kaffa Roasterynkin väen toimesta! Nuorten työkokeilijoiden ryhmä vaihtuu noin kuuden kuukauden sykleissä. Stadin ammattiopisto mahdollistaa nuorille myös opintojen suorittamista työkokeilun yhteydessä. Nuoret voivat suorittaa mm. kahvila – ja asiakaspalvelun opintokokonaisuuden, hygienia- ja anniskelupassin. Kaikki  tuotteet valmistetaan itse, pullaa paistetaan päivittäin. Keittolounasta tarjotaan jokaisena arkipäivänä. Lounas valmistetaan alusta loppuun paikan päällä tuoreista raaka-aineista. Månsas Delin kahvi paahdetaan varta vasten kahvilaa varten. Sen paahtaa ja toimittaa helsinkiläinen kahvipaahtimo Kaffa Roastery. Tilauksesta paahdettu kahvi varmistaa, että Månsas Delissä saat kahvisi aina tuoreena ja vastajauhettuna. Valikoimasta löytyy myös erikoiskahvijuomat. 

Voit myös itse ehdottaa alaa tai ammattia, jossa haluaisit työkokeilun toteuttaa. Työvalmentaja auttaa sinua löytämään itsellesi soveltuvan yrityksen ja ohjaa sinua työkokeilusi aikana.


JAA
02.09.2019 18:22