Sininen verstas

Sinisen Verstaan toiminnalle etsitään uusia tiloja. Ateljee Rotondo toimii väliaikaisissa tiloissa Meritalossa, osoitteessa Haapaniemenkatu 7-9, 00530 Helsinki.

**********************************************************

Sinisellä Verstaalla toimii kolme ryhmää: lounaskahvilaryhmä Café Lucullus ja kädentaitoryhmät Ateljee Rotondo ja Ateljee sARToria. Verstaalla on yhteensä 34 työkokeilupaikkaa. Työkokeilussa olevat saavat päivittäin maksuttoman lounaan Café Luculluksessa.

Työkokeilujaksolla opitaan työelämän sääntöjä, vahvistetaan itsetuntemusta ja omia työtaitoja harjoitus- ja tilaustöiden avulla. Jakson aikana pohditaan tulevaisuudensuunnitelmia ja etsitään vaihtoehtoja omaan koulutus- tai työalaan myös konkreettisesti yhteishaun avulla. Työkokeilujakson aikana käymme alan näyttelyissä, museoissa, oppilaitosvierailuilla ja opintoretkillä.

Harjoitus- ja tilaustöistä otetaan jakson aikana valokuvia, joista kootaan itselle henkilökohtainen työnäytekansio, portfolio.


 


Cafe Lucullus on lounaskahvilaryhmä. Työkokeilu sisältää monipuolista kahvilatyöskentelyä kuten asiakaspalvelua, leivontaa, lounasruokien ja salaattien valmistusta sekä puhtaanapitoa ja erilaisia tilaustöitä. Työkokeilun aikana saat tietoutta myös keittiöhygieniasta, maustamisesta, elintarvikkeista ja kahvista. Lisäksi tehdään opintokäyntejä erilaisiin alaan liittyviin kohteisiin. Jakson aikana suoritetaan hygieniapassi sekä mahdollisuuksien mukaan EA1-kortti ja anniskelupassi.
 

Ateljee Rotondo on kädentaitoryhmä, joka työskentelee vahvasti värin kanssa. Ryhmässä kehitetään visuaalista ajattelua, väri- ja pintasommittelua sekä omaa ilmaisua tutustumalla monenlaisiin piirustus- sekä maalaustekniikoihin. Rotondossa opitaan erilaisia kankaanpaino- ja värjäystekniikoita; painetaan kalvosabloonoilla, linoilla, leimasimilla ja filmiseuloilla ja tehdään erilaisia sidontatekniikoita ja spiraalivärjäyksiä. 
 

Ateljee sARToria on taideryhmä, jossa saa tuntuman erilaisiin työvälineisiin ja ideointitekniikoihin, joita hyödynnetään monien luovien alojen harjoitustöissä. Ateljee sARToriassa tehdään mm. nukkeja, naamioita, koruja ja ompelutöitä, sekä treenataan monipuolisesti kädentaitoja ja kolmiulotteista ajattelua tekemällä oppien.

Kädentaitoryhmät tekevät yhteistyötä tilaustöiden yhteydessä sekä rakentamalla harjoitustöistä näyttelyjä, sisustamalla Sinisen Verstaan kahvilaa ja järjestämällä kesä- ja joulumyyjäisiä.
 

Jakson tarkoituksena on löytää omia vahvuuksia,osaamisalueita, oppia ryhmätyötaitoja sekä jäsentää tulevaisuuden koulutussuunnitelmia.

 

Oppimisympäristön tunnistamisraportti 2015, Sininen VerstasJAA
08.08.2018 15:26