Seinätön työpaja

Seinätön työpaja tarkoittaa sitä, että olet työkokeilussa Helsingin kaupungin työpisteessä  esimerkiksi päiväkodissa, kaupungin puutarhalla tai vaikkapa koulussa ohjaajana.

Työkokeilusi alkaa alkuvalmennusviikolla, ns. ’Startti työelämään’-ohjelmalla. Startti työelämään ohjelma pitää sisällään arjenhallinnan, työelämän pelisäännöt, työturvallisuuden, asiakaspalvelutaidot ja oman alaan liittyvät aiheet, toimipisteen esittelyn ja työnkuvan. Alkuvalmennuksen jälkeen siirryt Helsingin kaupungin toimipiseeseen työkokeiluun ja olet työkokeilussa viitenä päivänä viikossa kuusi tuntia kerralla. Osaamisesi tunnistetaan ja tunnustetaan työkokeilun aikana Stadin ammatti-ja aikuisopiston opettajien toimesta. 

Työvalmentaja tukee sinua koko työkokeilun aikana ja tapaatte sovitusti kerran viikossa tehden yksilöllisiä työllistymistä ja opiskelua tukevia jatkosuunnitelmia. Työvalmentaja on jatkuvasti yhteydessä toimipisteen vastuuhenkilöön tai työpaikkaohjaajaan ja varmistaa työkokeilun sujuvuuden.

Sinä saat työkokemusta, apua ammatinvalintaan, tukea työhön paluuseen tai opintojen aloittamiseen. Työkokeilun aikana voit löytää sopivan alan itsellesi.

Miten haet? Seinättömään työpajatoimintaan haet oman TE-toimiston kautta tai Stadin ammattiopiston kotisivujen kautta. Hakemuksen lähettämisen jälkeen työvalmentaja ottaa yhteyttä sinuun ja tapaatte alkukartoituksen tekoa varten.  Kartoituksen jälkeen sinut kutsutaan alkuvalmennukseen. Ennen siirtymistä työkokeiluun tehdään työkokeilusopimus TE-toimiston kanssa.

Esimerkinä yrityksessä tapahtuvasta valmennuksesta on esimerkiksi Månsas Deli:

Månsas Deli on voittoa tavoittelematon lounaskahvila, joka sijaitsee Maunula-talon toisessa kerroksessa. Kahvilassa koulutetaan Stadin ammattiopiston työpajatoimintaan osallistuvia nuoria niin työpaikkaohjaajien, työvalmentajien kuin Kaffa Roasterynkin väen toimesta! Nuorten työkokeilijoiden ryhmä vaihtuu noin kuuden kuukauden sykleissä. Stadin ammattiopisto mahdollistaa nuorille myös opintojen suorittamista työkokeilun yhteydessä. Nuoret voivat suorittaa mm. kahvila – ja asiakaspalvelun opintokokonaisuuden, hygienia- ja anniskelupassin. Kaikki  tuotteet valmistetaan itse, pullaa paistetaan päivittäin. Keittolounasta tarjotaan jokaisena arkipäivänä. Lounas valmistetaan alusta loppuun paikan päällä tuoreista raaka-aineista. Månsas Delin kahvi paahdetaan varta vasten kahvilaa varten. Sen paahtaa ja toimittaa helsinkiläinen kahvipaahtimo Kaffa Roastery. Tilauksesta paahdettu kahvi varmistaa, että Månsas Delissä saat kahvisi aina tuoreena ja vastajauhettuna. Valikoimasta löytyy myös erikoiskahvijuomat. 

Voit myös itse ehdottaa alaa tai ammattia, jossa haluaisit työkokeilun toteuttaa. Työvalmentaja auttaa sinua löytämään itsellesi soveltuvan toimipisteen ja työtehtävän ja ohjaa sinua työkokeilusi aikana.


JAA
05.01.2020 09:46