Nuorten työpajat

Nuorten työpajat ovat sopiva mahdollisuus sinulle helsinkiläinen 17-29-vuotias nuori, jos olet juuri nyt ilman opiskelu- tai työpaikkaa.

Työpaja on työpaikka, joka tarjoaa sinulle mahdollisuuden uusien taitojen oppimiseen sekä työelämän pelisääntöjen ja arkirytmin harjoitteluun. Lisäksi saat työpajajaksosi aikana ohjausta oman tulevaisuutesi suunnitteluun ja voimavarojesi vahvistamiseen omista henkilökohtaisista tarpeistasi lähtien.

Työpajassa pääset tekemään harjoitus- ja tilaustöitä ja kehittämään ammatillista osaamistasi. Kouluttajien kanssa tutustut työturvallisuuteen, työyhteisön pelisääntöihin ja asetat henkilökohtaiset tavoitteet pajajakson ajalle. Toimintaan sisältyy myös retkiä sekä tutustumiskäyntejä alan koulu- ja työpaikkoihin.

Työpajajakson aikana saat työmarkkinatukea

Nuorten työpajat tarjoavat sinulle työpäivinä myös lounaan. Työpajalla voit myös suorittaa erilaisia työllistymistä edistäviä korttikoulutuksia tai vaikkapa aloittaa tutkinnon osan suorittamista Stadin ammatti- ja aikuisopistossa.

Työpajalla voit olla työkokeilussa, kuntouttavassa työtoiminnassa, Valma-opiskelijana tai palkkatukijaksolla. Seinättömissä pajoissa työpaikkana on eri alojen yrityksiä. Pajajakson kesto voi olla 1-6 kuukautta. Tavoitteena on, että työpajajakson jälkeen löydät itsellesi sopivan jatkopolun, joko työelämään, opintojen pariin tai muuhun sinulle soveltuvaan toimintaan.

Ilmoittaudu TE-toimistoon työttömäksi työnhakijaksi ja täytä sen jälkeen sähköinen hakulomake. Työvalmentajamme ottavat sinuun yhteyttä, kahden viikon sisällä hakemuksesi jättämisestä. Haku nuorten työpajoille on jatkuvaa ja voit aloittaa sopimuksen mukaan, kun paikkoja vapautuu.

Nuorten työpajojen toiminnasta vastaa
vs. työpajaesimies Anna-Mari Rouru,
puh. 09 310 81417, anna-mari.rouru(at)edu.hel.fi
Muun henkilöstön yhteystiedot löydät oikeassa yläkulmassa olevasta linkistä.

Nuorten työpajojen asiakasrekisteri
Rekisteriseloste
JAA
25.11.2020 10:22